Η ηθοποιός με το χαρακτηριστικό εκφραστικό βλέμμα και τα καταγάλανα μάτια Φράνσι…


Η ηθοποιός με το χαρακτηριστικό εκφραστικό βλέμμα και τα καταγάλανα μάτια Φράνσις ΜακΝτόρμαντ, κλείνει σήμερα τα 64 της χρόνια!!

Η ηθοποιός με το χαρακτηριστικό εκφραστικό βλέμμα και τα καταγάλανα μάτια Φράνσι... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

7 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. H Φράνσις ΜακΝτόρμαντ (Frances Louise McDormand, 23 Ιουνίου 1957) είναι Αμερικανίδα ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου. Είναι σύζυγος του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Τζόελ Κοέν και έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές από τις ταινίες του όπως Μόνο Αίμα (Blood Simple, 1984), Αριζόνα Τζούνιορ (Raising Arizona, 1987), Ο Άνθρωπος Που Δεν Ήταν Εκεί (The Man Who Wasn’t There, 2001) και Καυτό Απόρρητο (Burn After Reading, 2008). Το 1996 πρωταγωνίστησε στο Fargo όπου και βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου.[2] Κέρδισε το βραβείο Tony Καλύτερης Ηθοποιού το 2011 για την ερμηνεία της στο Good People και έλαβε υποψηφιότητα το 1988 στην ίδια κατηγορία για την ερμηνεία της στο A Streetcar Named Desire. Το 2018 κέρδισε Όσκαρ,[3] Χρυσή Σφαίρα,[4] BAFTA[5] και SAG[6] και έλαβε υποψηφιότητα για βραβείο Satellite Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία Οι Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ, στο Μιζούρι.

    Η ΜακΝτόρμαντ έχει λάβει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ Β’ Γυναικείου Ρόλου για τις ταινίες Ο Μισσισσιπής Καίγεται (Mississippi Burning, 1989), Σχεδόν Διάσημοι (Almost Famous, 2001) και Άνιση Μάχη (North Country, 2006), οκτώ για Χρυσή Σφαίρα, τέσσερις για BAFTA και μία για Emmy. Η ΜακΝτόρμαντ έλαβε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου στην 93η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία Nomadland. [2]