Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1968, στα στούντιο του Abbey Road, οι Beatles ηχογράφησα…


🎵 Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1968, στα στούντιο του Abbey Road, οι Beatles ηχογράφησαν το “Good Night”, το νανούρισμα του John Lennon (Τζον Λένον) για τον 5χρονο γιο του Julian, με τον Ringo Starr (Ρίνγκο Σταρ) να τραγουδά τα κύρια φωνητικά. Το κομμάτι εμφανίστηκε στο άλμπουμ “The Beatles (White Album)”.

🔸️Κατά τη διάρκεια των προβών για το τραγούδι, η ρύθμιση του συγκροτήματος περιορίστηκε σε John Lennon στο πιάνο και George Harrison ( Τζορτζ Χάρισον) να παίζει κρουστά.

🔹️Ο Λένον ζήτησε από τον George Martin (Τζορτζ Μάρτιν) να δώσει στο τραγούδι μια πλούσια ορχηστρική ατμόσφαιρα σε στυλ παλιών ταινιών του Χόλιγουντ.
Η ορχήστρα αποτελούνταν από 12 βιολιά, τρεις βιόλες, τρία τσέλο, μια άρπα, τρία φλάουτα, ένα κλαρίνο, ένα κόρνο, ένα βιμπράφωνο κι ένα έγχορδο μπάσο, που έπαιξαν 26 μουσικοί.

ℹ Επίσης, 8 μέλη των Mike Sammes Singers συμμετείχαν στην ηχογράφηση, παρέχοντας δεύτερα φωνητικά.

👌 Με το “Good Night”, ο Starr έγινε ο τρίτος Beatle, μετά τον McCartney και τον Harrison, που ηχογράφησε ένα τραγούδι που πιστώθηκε στο γκρουπ χωρίς να ερμηνεύουν τα άλλα μέλη (ο Λένον ήταν ο τέταρτος με το “Julia”).

Το τραγούδι τελειώνει με τον Starr να ψιθυρίζει: “Καληνύχτα… Καληνύχτα, σε όλους… , παντού… Καληνύχτα.”

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/Qp_djIuQ2Cw

#akourock #greekrockculture

Σαν σήμερα, 28 Ιουνίου 1968, στα στούντιο του Abbey Road, οι Beatles ηχογράφησα... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *