τους Iron Maiden τους ξέρετε οι περισσότεροι/ες. Όμως τους “Iron Butterfly” πόσ…


🆗️ τους Iron Maiden τους ξέρετε οι περισσότεροι/ες. Όμως τους “Iron Butterfly” πόσοι/ες από σας τους ξέρετε ή έχει τύχει να τους ακούσετε;

👉 Πρόκειται για ένα συγκρότημα ψυχεδελικής και άσιντ ροκ μουσικής.

🎵 Στο πιο γνωστό κομμάτι τους, το «In-A-Gadda-Da-Vida» από το ομότιτλο άλμπουμ του 1968 επεξεργάστηκαν έναν «βαρύ» ήχο με δραματικά στοιχεία που άνοιξε το δρόμο προς την εξέλιξη του ήχου του χαρντ ροκ και του χέβι μέταλ.

⚡️Σαν σήμερα, 7 Σεπτεμβρίου 1968, το άλμπουμ (LP) των Iron Butterfly “In-A-Gadda-Da-Vida” μπαίνει στα charts, όπου θα φτάσει στο #10. Σήμερα είναι ένα πολυπλατινένιο άλμπουμ που έχει πουλήσει πάνω από 25 εκατομμύρια αντίτυπα κι αν δεν κάνουμε λάθος ήταν το LP με τις μεγαλύτερες πωλήσεις της Atlantic Records μέχρι που το ξεπέρασε το άλμπουμ “Led Zeppelin IV” του 1971.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/XugIsZbTFy0

#akourock | #greekrockculture

τους Iron Maiden τους ξέρετε οι περισσότεροι/ες. Όμως τους "Iron Butterfly" πόσ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

4 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ο Συνθέτης έδωσε στο τραγούδι αρχικά τον τίτλο «in the garden of edem» ο τραγουδιστής όμως που ήταν πιωμένος το είπε In -A Gadda-Da-Vida ! Και έτσι έμεινε !
    Προσκυνάμε την διασκευή του από τους Slayer στην ταινία less than zero με τον Ρόμπερτ ντάουνι τζούνιορ πριν γίνει Άιρον Μαν