Το τραγούδι “Iris” γράφτηκε για την ταινία “City Of Angels”, όπου τραγουδιέται …


🎵 Το τραγούδι “Iris” γράφτηκε για την ταινία “City Of Angels”, όπου τραγουδιέται από την οπτική γωνία του χαρακτήρα του Nicolas Cage (Νίκολας Κέιτζ). Στην ταινία, ο Κέιτζ υποδύεται έναν άγγελο που στάλθηκε για να βοηθήσει τους ανθρώπους να κάνουν τη μετάβασή τους στη μετά θάνατον ζωή. Όταν ερωτεύεται έναν άνθρωπο (την οποία υποδύεται η Meg Ryan), πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη και την αιώνια ζωή.

🎙 Σε μια συνέντευξη του 2013, ο John Rzeznik (τραγουδιστής/κιθαρίστας των Goo Goo Dolls), εξήγησε πως η ταινία επηρέασε το τραγούδι. «Σκεφτόμουν την κατάσταση του χαρακτήρα του Νίκολας Κέιτζ στην ταινία», είπε. “Αυτός ο τύπος είναι εντελώς πρόθυμος να εγκαταλείψει τη δική του αθανασία, απλά για να μπορέσει να νιώσει κάτι πολύ ανθρώπινο. Και σκέφτομαι, “Ουάου! Τι καταπληκτικό πράγμα πρέπει να είναι να αγαπάς κάποιον τόσο πολύ που τα παρατάς όλα για να είσαι μ’αυτόν τον άνθρωπο “.

🔸️Πρόκειται για ένα άτομο με αόρατη ταυτότητα που κανείς δεν καταλαβαίνει. Τότε, βρίσκει την αληθινή αγάπη. Θέλει η αληθινή του αγάπη να ξέρει ότι υπάρχει και ότι είναι το μόνο άτομο στον κόσμο που μπορεί να τον καταλάβει και να τον αγαπήσει – εξ ου κι η τελευταία γραμμή των στίχων του τραγουδιού:
«Θέλω απλώς να ξέρεις ποιος είμαι».

ℹ Ο τίτλος του τραγουδιού σημαίνει ότι έτσι βλέπω εσένα και εμένα και όλους. Το όνομα “Iris” το εμπνεύστηκε ο Rzeznik από μια τραγουδίστρια της κάντρι ονόματι Iris DeMent, το οποίο βρήκε/συνάντησε διαβάζοντας ένα περιοδικό.

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/CUbJQGqFoi0

#akourock #greekrockculture

Το τραγούδι "Iris" γράφτηκε για την ταινία "City Of Angels", όπου τραγουδιέται ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

5 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ωραίο το τραγούδι αλλά η ταινία οσες φορες και να την δω πλανταζω