Το Glam rock είναι ένα στυλ ροκ μουσικής που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στ…


Το Glam rock είναι ένα στυλ ροκ μουσικής που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στις αρχές της δεκαετίας του 1970, υιοθετήθηκε αργότερα από τις Η.Π.Α., κι ερμηνεύτηκε από μουσικούς που φορούσαν ασυνήθιστα-θεαματικά κοστούμια, μακιγιάζ και χτενίσματα, ιδιαίτερα παπούτσια πλατφόρμας και γκλίτερ (όχι πάντα).

🔸️Το glam rock, στην πρώτη του, κλασική ενσάρκωση στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 1971-1974 περίπου, μπορούμε να πούμε ότι προέκυψε από μια σειρά από ξεχωριστές μουσικές τάσεις, δηλαδή μια “απομάκρυνση” από αυτό που θεωρήθηκε ως η συντριπτική σοβαρότητα των metal, prog και hard rock συγκροτημάτων και μια σχετιζόμενη αγάπη για το ρετρό ροκ εν ρολ της δεκαετίας του ’50 και ΄60.

🎵 Το τυπικό βρετανικό glam rock τραγούδι ήταν δυνατό, λιτό κι επιδεικτικό, με μεγάλα κιθαριστικά riff κι επαναλαμβανόμενα που ενθαρρύνουν τα πλήθη να τραγουδήσουν μαζί.
Ενδεικτικά, καλλιτέχνες και συγκροτήματα που πρωτο-ασχολήθηκαν με το glam rock: David Bowie, ELO, Cheap Trick, Mott The Hoople, Roxy Music, New York Dolls, Gary Glitter με προύχοντες τους T.Rex.

🔹️Το glam rock —το γνήσιο – κι όχι το είδος hair metal της δεκαετίας του ’80 που μεταλλάχθηκε από αυτό – ήταν μια πολιτιστική επανάσταση που, με τον δικό της τρόπο, ήταν τόσο αντιδραστικό κίνημα όσο θα γινόταν το πανκ λίγα χρόνια αργότερα, ενισχύοντας μια μετα-ειρωνική άρνηση να πάρεις οτιδήποτε πολύ στα σοβαρά, σκάζοντας σαν τεράστια τσιχλόφουσκα στα μούτρα του συντηρητισμού.

Playlist Glam Rock τραγουδιών:
εδώ 👉 https://bit.ly/3vi2v5v

#akourock #greekrockculture

Το Glam rock είναι ένα στυλ ροκ μουσικής που αναπτύχθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο στ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *