26 Σεπτεμβρίου 1974, ο Τζον Λένον κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Walls and Bridges”


🗓 Σαν χθες, 26 Σεπτεμβρίου 1974, ο Τζον Λένον κυκλοφόρησε το άλμπουμ “Walls and Bridges”, το οποίο θα φτάσει στο #1 στις ΗΠΑ και στο #6 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιλάμβανε δύο επιτυχημένα σινγκλς, το “Whatever Gets You Τhru the Night” και το “#9 Dream”. Το πρώτο από αυτά ήταν η πρώτη νούμερο ένα επιτυχία του Lennon στις Ηνωμένες Πολιτείες ως σόλο καλλιτέχνης.

✏️ Σχετικά με το τραγούδι “Whatever Gets You Τhru the Night”, η έμπνευση για τους στίχους προήλθε από τη μεταμεσονύχτια τηλεόραση. Τον Δεκέμβριο του 2005, η May Pang είπε σε μια συνέντευξη: «Τη νύχτα [ο Λένον] του άρεσε να κάνει “σερφ” στα κανάλια και έπαιρνε φράσεις από όλες τις εκπομπές. Μια φορά, παρακολουθούσε τον αιδεσιμότατο Άικ, έναν διάσημο ευαγγελιστή, ο οποίος έλεγε, «Επιτρέψτε μου να σας πω παιδιά, δεν πειράζει, είναι ό,τι σας κάνει να περάσετε τη νύχτα». Ο Τζον το λάτρεψε κι είπε, «Πρέπει να το γράψω αλλιώς θα το ξεχάσω». Πάντα κρατούσε ένα μπλοκ και στυλό δίπλα στο κρεβάτι. Αυτή ήταν η αρχή του “Whatever Gets You Thru the Night”.

🎶 Τη μουσική εμπνεύστηκε από το Νο. 1 σινγκλ εκείνης της εποχής, “Rock Your Baby” του George McCrae. Αν και το κομμάτι που κυκλοφόρησε έχει ελάχιστη ομοιότητα, η έμπνευσή του είναι πιο εμφανής στην εναλλακτική έκδοση που κυκλοφόρησε στο «John Lennon Anthology».

Άκουσέ το 🎧 https://youtu.be/6lFTD9O-XMw

#akourock | #greekrockculture

26 Σεπτεμβρίου 1974, ο Τζον Λένον κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Walls and Bridges" 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *