Η εγγενής αξία του Bitcoin




🎁 PrimeXBT: $50 1st deposit bonus + 25% fee discount forever
👉 Link:
👉 Promo code: Cryptovios

🎁 Celsius (ref: 189661e2f8) bonus $50 σε σας και $50 σε μένα αρκεί να μεταφέρετε νομίσματα αξίας $400 και να τα κρατήσετε για 30 μέρες:

👉 Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι για επιπλέον προνόμια:

📢 Referral & social media links:

#bitcoin #cryptos #mining

Στο video αυτό εξηγώ από που αντλεί το Bitcoin την εγγενή του αξία.

⏰ Timestamps
00:00 – Εισαγωγή
01:04 – Η εγγενής αξία ενός αγροτικού προϊόντος
03:02 – Bitcoin mining
06:24 – Η εγγενής αξία του Bitcoin
11:30 – Hashrate vs price

🚩Πηγές:

📢 Social media links:

⚡ Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης ⚡
Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Cryptovios


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

34 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλησπερα πολυ ωραιο καναλι και συγχαρητηρια απο καρδιας..
    Να ρωτησω κατι, με τον φορο τι γινεται;
    Δηλαδη αν ειχα ενα bitcoin οταν εκανε 5.000$ και τωρα στην σημερινη αξια του θελω να το πουλησω σε καποιον ωστε να παρω τα χρηματα σε euro,
    Δεν θα υπαρξει καποιος φορος, βαζοντας ξαφνικα στην τραπεζα μου 47 χιλαδες ευρω;
    ή υπαρχει καποιος αλλος τροπος ωστε να κανω αυτη τη διαδικασια;

    Συνεχισε την καλη δουλεια !

  2. Κάνε ένα βίντεο με θέμα το μαρκετ καπ .. αν όντως η αριθμοί που φαίνονται είναι αλήθεις.. Δεν ξέρω πώς να το διατυπώσω σωστά.
    Π.χ κάνω αγορά 10κ αλλά το μαρκετ καπ του εκάστοτε νομίσματος δεν ανεβαίνει μόνο 10κ ανεβαίνει 20-50κ . Που οφείλετε αυτό;;

  3. Τα κρυπτονομισματα είναι αέρας κοπανιστός. Δεν συνδέεται με κάποια οικονομία. Η αξία του εξαρτάται από την αξία της ενέργειας και από την ζήτηση του. Το μόνο που καταφέρνουν οι επενδυτές είναι να αντικαθιστουν το χρήμα με αέρα κοπανιστό και με αυτό τον τρόπο να αντικατασταθεί μελλοντικά το πραγματικό χρήμα. Με αυτό τον τρόπο το χρήμα θα γίνει απόλυτα ελεγχόμενο μιας και όλες οι συναλλαγές θα πραγματοποιούνται μέσω του ίντερνετ. Είναι παγίδα.

  4. ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ 1 ΚΟΙΝΟ

    ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ

    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΜΕΣΑ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ΤΟ CRYPTO MELLON

  5. Φίλε Κρυπτόβιε, έχω δει σχεδόν όλα τα βιντεακια σου. Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά.

    Αυτό που είχα όμως απορία πάντα είναι κάτι που είδα και σε μερικά ακόμα σχόλια: πέρα από θεωρίες και μεταφυσική, παραμένει μια απλή απορία στο μυαλό μου. Γιατί χρειαζόμαστε bitcoin συγκεκριμένα; Τι μας προσφέρει ουσιαστικά το Bitcoin που δε το κάνουν άλλα κρυπτονομισματα; Απ' ότι έχω καταλάβει είναι απλά μια άγραφη συμφωνία/πεποίθηση, η οποία μπορεί να πάψει απ' το πουθενά, ότι (θα) είναι ο ψηφιακός χρυσός. Έτσι νομίζω ορίζεται και η εγγενής αξία του.

    Ίσως θα μπορούσες στο επόμενο βίντεο με την ενέργεια και το περιβάλλον να συμπεριλάβεις 1-2 απόψεις σχετικά με την αξία που προέρχεται απ' το ίδιο και όχι απ' την αξία όσων το παρήγαγαν.

    Πάντως ως κάτι που καταναλώνει τόση ενέργεια φαίνεται να ανοίκει στο παρελθόν, και όχι στο μέλλον.

  6. Αν μια κυβέρνηση μεγαλης χωρας όπως της Αμερικής βγάλει παράνομη την ανταλλαγή Bitcoin, δεν θα προκληθεί πανικός;
    Αν δει κάποιος το αρχικό του κεφάλαιο να χάνει το 50% της αξίας του θα πουλήσει το υπόλοιπο όσο όσο. Άσχετος είναι απλά προσπαθώ να μάθω πως θα αντέξουν στα χρόνια τα κρυπτονομισματα

  7. με λίγα λόγια… σε αυτό το βίντεο ο Κρυπτόβιος εξηγεί (εμπεριστατωμένα) γιατί η άνοδος της τιμής του bitcoin δεν είναι φούσκα. Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά!

  8. Αγαπητέ Κρυπρόβιε. Πρέπει να σου πω ότι σε εκτιμώ αφάνταστα γιατί έχεις έναν πολύ καθαρό τρόπο σκέψης και ως εκ τούτου είναι και πολύ σαφή και διδακτικά τα βίντεο που ανεβάζεις.
    Παρακολουθώντας σε, μαζί με άλλα πράγματα που βλέπω και διαβάζω, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι όλα τα κρυπτονομίσματα, μαζί με το Bitcoin αργά ή γρήγορα θα έχουν μηδενική αξία.
    Για να μην κουράσω με σεντόνι, συνοψίζω τους λόγους, σε αντιπαραβολή με το παράδειγμα του βίντεο:

    1. Ο αγρότης παράγει κάτι που είναι αναγκαίο. Αν δεν το κάνει, θα πάψουμε να υπάρχουμε. Άρα κάποιος, υποχρεωτικά θα πρέπει να παράξει. Το Bitcoin δεν είναι αναγκαίο για κανέναν. Είναι ένα προϊόν που κανείς δεν ζήτησε. Βάζουμε ουσιαστικά τα μηχανήματα να παιδεύονται να κάνουν σύνθετες μαθηματικές πράξεις χωρίς να τις χρειαζόμαστε.

    2. Αν για κάποιο λόγο πάψει να υπάρχει ζήτηση για Bitcoin και αυτό αναγκαστικά χάσει την αξία του σε fiat νόμισματα, οι miners δεν θα έχουν όφελος να συνεχίσουν να κάνουν mining και το Bitcoin θα πάψει απλά να υπάρχει. Η ύπαρξη του δηλαδή στηρίζεται στο ότι πάντα θα πρέπει να υπάρχει κάποιος (που να τον συμφέρει) να κάνει το mining το οποίο όπως μας έχεις μάθει γίνεται όλο και πιο δύσκολο και σύνθετο με την πάροδο του χρόνου.

    3.Τα fiat (κρατικά) νομίσματα είναι (θεωρητικά) η μετατροπή ενός πλούτου σε χαρτί. Είτε είναι χρυσός, είτε είναι πετρέλαιο, είτε κάποιο άλλο πολύτιμο αγαθό. Όλοι ξέρουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες παίζουν με αυτά και δεν έχουμε την ακριβή αντιστοιχία πλέον, εδώ και δεκαετίες. Το νόμισμα είναι ένα τεράστιο όπλο στα χέρια των κυβερνήσεων, είτε για το καλό των πολιτών είτε όχι άλλα δεν είναι αυτό το θέμα μας, το οποίο όπλο είναι αδύνατον να το χαρίσουν. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν θα επιτρέψουν ποτέ να γίνονται κρατικές συναλλαγές με νομίσματα που δεν ελέγχουν, όπως τα κρύπτο. Και όσο δεν θα μπορούμε να πληρώνουμε φόρους με bitcoins τόσο αυτό θα παραμένει στο περιθώριο και αυτό το ξέρει ο Elon Musk που λαϊκίζει επικίνδυνα.

    4. Τέλος, όπως γνωρίζετε, η ανάπτυξη των τελευταίων δεκαετιών στηρίζεται αποκλειστικά στην πίστωση. Αν δεν είχαμε την πίστωση ως εργαλείο, θα είμασταν ακόμα με κάρα και λάμπες πετρελαίου. Το bitcoin από την φύση του δεν έχει προβλεφθεί να μπορεί να τυπωθεί χωρίς αντίκρισμα άρα πάντα θα είναι στην γωνία ως ένα εξαιρετικά τίμιο και αποκεντρωμένο νόμισμα που τελικά δεν το ζήτησε κανείς.

    ΥΓ. Αυτό που σίγουρα θα μας αφήσει προίκα είναι το Blockchain που θα βρει εφαρμογή σχεδόν παντού…

    Δεν ξέρω αν κάνω λάθος σε κάτι και εδώ είμαστε να το δούμε στο μέλλον, συγνώμη αν σας κούρασα

  9. Μήπως είναι επιβλαβές για το περιβάλλον?? Μήπως για αυτό "έπεσε" στην "ημέρα της γης"?? Αντιδράει η γη απέναντι του την ημέρα της γιορτής της?? 😂😂

  10. Γεια σου φίλτατε άψογος για αλλη μια φορα θα σε σε ματιαζουμε κάθε φορα που ανεβάζεις βίντεο χαχαχα. Ποτε έχεις live να ακούσουμε και τπτ για τα τρεχοντα που απασχολούν

  11. Μα πώς μπορεί κάποιος να υπολογίσει το συνολικό hashrate? Υποθέτω χονδρική εκτίμηση είναι, έτσι? Γιατί κανονικά, ένας miner δεν έχει νόημα να δηλώσει κάπου τις αποτυχημένες του απόπειρες, μόνο τις επιτυχημένες μαθαίνει το υπόλοιπο δίκτυο…

  12. Πιστεύεις ότι μπορεί να αλλάξει σε proof of stake? Επίσης ακόμα και αν δεν είναι βλαβερή για το περιβάλλον, δεν παύει να είναι χαμένη ενέργεια όταν υπάρχουν πιο αποδοτικοί τρόποι, κάτι που όσο και αν μαρεσει πάντα με ενοχλούσε στο να δω σαν μακροχρόνια επένδυση το btc συγκεκριμένα

  13. Ένα στοιχειώδες οικονομικό σφάλμα (που το κάναν σχεδόν όλοι οι οικονομολόγοι του 19ου αιώνα – πριν το λεγόμενο marginal revolution), είναι αυτό που λες στο 1:40 – ότι το τελικό προϊόν "ενσωματώνει" την αξία των μέσων που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή του. Στην πραγματικότητα το causality είναι ακριβώς αντίστροφο. Τα καταναλωτικά αγαθά αποκτούν αξία από τις ανθρώπινες ανάγκες που ικανοποιούν, και από εκεί (αναδρομικά, αν θες!) προκύπτει η αξία των μέσων παραγωγής αυτών (καθώς και των μέσων παραγωγής αυτών των μέσων παραγωγής κοκ). Δεν αποκτάει αξία το ψωμί επειδή κάποιος χρησιμοποίησε τρακτέρ. Το τρακτέρ αποκτάει αξία από τα ψωμιά που μπορεί να παράξει.

  14. Επειδή εγώ τώρα έχω αρχίσει να ασχολούμαι με όλα αυτά και δεν ξέρω. Αυτό που έγινε σήμερα θεωρείται πως είναι εύκολα αντιμετώπισμ διότι το bitcoin ας πούμε έχασε 10 χιλιάδες + μεσα σε μερικές ώρες

  15. Είπες "αν μια κυβέρνηση απαγορεύσει τις αγοραπωλησίες σε btc, οι miners θα τα πουλήσουν μέσω άλλου νομίσματος". Μπήκα σε μια υποθετική σκέψη: "αν κάποτε υπάρξει παγκόσμιο νόμισμα και ή μάλλον παγκόσμια κυβέρνηση απαγορεύσει το btc, τι παίζει τότε?

  16. Ωραίο, συνέχισε την επιμόρφωση. Μια επεξήγηση για το είδος των συναλλαγών που γίνονται mining. Εντάξει οι χρηματιστηριακες, κάποια πιο πιπερατα παραδείγματα?

  17. Σήμερα και όλη την βδομάδα και στην τσέπη μας… Παρ όλα αυτά ο Κίτσος είναι ακόμα περιζήτητος… (με χιούμορ πάντα) ωραίο κατατοπιστικό video 🙂

  18. Ξερει κανεις τι γινεται αν σου τραβηξει λεφτα η binance απο την καρτα για να αγορασεις ενα κρυπτο..αλλα οταν τελικα δεν το αγορασεις γιατι σου βγαζει failed για τον οποιονδηποτε λογο, δε σου εχουν επιστραφει καν στην καρτα , τι γινεται???