Σταθερά νομίσματα (Stablecoins)




🎁 PrimeXBT: $50 1st deposit bonus + 25% fee discount forever
👉 Link:
👉 Promo code: Cryptovios

🎁 Celsius (ref: 189661e2f8) bonus $50 σε σας και $50 σε μένα αρκεί να μεταφέρετε νομίσματα αξίας $400 και να τα κρατήσετε για 30 μέρες:

👉 Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι για επιπλέον προνόμια:

📢 Referral & social media links:

#stablecoins #cryptos #DeFi

Στο video αυτό αναλύω τα stablecoins, το ρόλο τους και τις 2 μεγάλες κατηγορίες τους, κεντρικοποιημένα και αποκεντρωμένα. Παρουσιάζω τα 5 μεγαλύτερα σε κεφαλαιοποίηση stablecoins: USDT, USDC, BUSD, DAI, UST.

⏰ Timestamps
00:00 – Εισαγωγή
00:50 – H χρησιμότητα των stablecoins
01:31 – Κεντρικοποιημένα stablecoins
02:09 – Αποκεντρωμένα stablecoins
02:26 – Τα σημαντικότερα stablecoins
03:12 – Tether (USDT)
05:29 – USDC
06:07 – BUSD
06:37 – DAI
09:22 – UST
12:16 – CBDCs (Κρυπτονομίσματα κεντρικών τραπεζών)

🚩Πηγές:

📢 Social media links:

💰 Μπορείτε να στηρίξετε αυτό το κανάλι ως εξής: 💰
✔ Εγγραφείτε στο κανάλι:
✔ Εγγραφείτε στο αγγλικό κανάλι:
✔ Εγγραφείτε στο ανταλλακτήριο Βinance:
✔ Εγγραφείτε στο ανταλλακτήριο Gate.io:
✔ Εγγραφείτε στο καλύτερο Tax Software του κόσμου:
✔ Εγγραφείτε στο Οdysee(αποκεντρωμένο Youtube):
✔ Δωρίστε ADA: addr1qyw9k5uctfs7zuxc30gf2jc6jc5h5h7zzdchgfkstuszjnlx3lk93dstctzh335qmsp0e0qpre3a0cn204x28epcd6vqjqmt4r

⚡ Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης ⚡
Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Cryptovios


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

29 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Είχα δει το βίντεο όταν το είχες ανεβάσει , το είδα και τώρα μετά τη πτώση του LUNA. είσαι πολύ μπροστά και ξεκάθαρος. αν κάποιος προσέξει καλά αυτά που λες θα είναι ενήμερος για το μέλλον. πραγματικά σε ευχαριστώ γι αυτά που ανεβάζεις. τα like και τα views δεν αντικατοπτρίζουν την αξια του περιεχομένου.

  2. Καλησπερα Γιάννη, θυμήθηκα αυτό σου το βίντεο κ γύρισα πίσω να το ξαναδώ μετά από την κατάρρευση του terra που ζήσαμε πρόσφατα. Αυτή την φορά μου τράβηξε την προσοχή αυτο που αναφέρεις τελευταία για πιθανή αντικατάσταση των stables από cbdcs. Επειδή έχει αρχίσει να μοιάζει το σενάριο αυτό όλο κ πιο κοντινό, αν έχεις κάτι περισσότερο να πεις για αυτό το θέμα θα ήταν ενδιαφέρον να το ακούσουμε! Btw, Τα βίντεο σου είναι κρυμμένος θησαυρός 🙏🙏

  3. Μπορεις να εξηγησεις αν μπορουμε να στειλουμε απο ανταλακτηριο ενα USDC ποσό σε Wallet πανω απο το TRC20 δικτυο αντι για native ERC20 για λιγοτερα fees (1 € vs 35 €)? Πχ το Trust Wallet προσφερει adress για USDC και στα δυο δικτυα. ειναι ασφαλης κατι τετοιο? μετα μπορει να γινει η αντιστροφη διαδικασια και τα USDC να επιστρεψουν σε Binance χωρις κανενα προβλημα και να βρισκοντε παλι στο native ERC20 δικτυο? Ευχαριστω

  4. Καλησπέρα, Κάπου είχες μιλήσει, προσπαθούσα να το βρω, αλλά τελικά δεν. Είχες πει για το USDT vs USDC. Μπορείς σε παρακαλώ να μου θυμίσεις για το πιο απ τα δυο το θεωρείς σταθερότερο ?

    Και 2η ερώτηση… Στο Celsius μπορείς να ασφαλήσεις τα νομίσματα, που θέλεις να τους δανείσεις? Και αυτό κάπου το είχες πει, δεν κατάφερα να το βρω.

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων

  5. Καλησπέρα, ένα stablecoin γραμμενο σε Plutus απτον Σεπτεμβρη και μετα πιστευω ειναι πολυ πιθανο, τι πιστευεις;

  6. Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς στο κεφάλαιο της χρησιμότητας των κοινς στν παράγραφο με το έμβασμα τι ακριβώς εννοείς;αν υποθέσουμε ότι θέλω να ρευστοποίησω είναι προτιμότερο να στείλω έμβασμα με tether πχ κ όχι με κάποιο fiat?πχ ευρώ?

  7. Δεν βλεπω κανέναν να σχολιάζει ούτε τον κρυπτοβιο να εξηγεί τι είναι τα commercial papers και fiduciary deposits που αποτελούν το 90% του υποτιθέμενου αποθεματικού σε μετρητά του tether!!! Μιλαμε για φοβερή αντισυστημικοτητα τα κρυπτο!!! Παμε λοιπόν για τα 100 δις κεφαλαιοποίηση και το μπαμ απο εκει θα είναι εκκωφαντικό😂

  8. Στην binance έχεις επιλογή σε traiding να κάνεις €. Γιατί δεν μπορεις αντίστοιχα να κανεις $, παρα μονο stablecoin? Αυτά τα € ειναι το κλασικό FIAT και ποσο ασφαλες ειναι να το έχεις στο ανταλλακτηριο; Ευχαριστώ πολύ καλή δουλειά.

  9. Συγχαρητήρια! Πραγματικά, το βίντεο ήτανε επεξηγηματικό, εύληπτο & ποιοτικό. Στο τέλος, η σύνδεση CBDC & stablecoins ήταν πολύ έξυπνη και αναλυτική!

  10. Συγχαρητήρια φιλαράκι, σε ευχαριστούμε πολύ γι τις πολύτιμες πληροφορίες και τα μαθήματα. Αν έχεις χρόνο κάποια στιγμή αν μπορείς να μας κανείς για το matic μια επεξήγηση να μας πεις αν αξίζει

  11. Γενικά πιστεύεις ότι είναι καλή ιδέα αντί να ρευστοποιήσει κάποιος ένα crypto σε ευρώ να το μετατρέψει σε stable coin και να το κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα;

  12. Να σαι καλά!! Ειδικά για τα ψηφιακά νομίσματα θα χρειαστεί ολόκληρο βίντεο!Έχω διαβάσει πολα άρθρα! Αποφασίζουν μέχρι τέλους καλοκαιριού!θα πάρει 2 με 3 χρόνια απο ότι λένε.Πιέζονται απο τα κρυπτο ..και ποσο θα τα επηρεασει!!

  13. Πάντως πιστεύω ότι αν αρχίσουν τα "ισοδύναμα δολλαρίου" (εταιρικά δάνεια και τέτοια) να σκάνε, πιστεύω πιο γρήγορα θα γίνει bank run παρά tether run…