Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα…


Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα. Εκεί μαγειρεύουμε και ζεσταίνουμε το φαγητό μας ή το αποθηκεύουμε μέχρι να φάμε!
Ωστόσο, είναι και ένα από τα πιο βρώμικα σημεία. Λάδι ή τροφές πετάγονται από τα ταψιά και κολλάνε στη σχάρα ή στα τοιχώματα με αποτέλεσμα δυσοσμία και καμμένα λίπη παντού!

Γι’ αυτό και ένας φούρνος θέλει πολύ καλό και συχνό καθάρισμα, κάτι που συχνά αμελούμε να κάνουμε. Θεωρούμε ότι είναι πολύ απαιτητικό και δύσκολο και έτσι το αφήνουμε για αργότερα!

Και αν οι περισσότερες από εσάς καθαρίζετε τα τοιχώματα, θεωρώντας ότι η σχάρα είναι μεγάλος μπελάς, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε!

Τι θα χρειαστείς:
Μια παλιά οδοντόβουρτσα ή σφουγγαράκι
Την μπανιέρα σου
Μια κούπα απορρυπαντικό ή υγρό πιάτων
Μια πετσέτα

Σχάρα φούρνου?

Αν οι σχάρες του φούρνου είναι μεγάλες και δεν χωρούν στον νεροχύτη σου, προτίμησε την μπανιέρα. Για να αποφύγεις χτυπήματα και γρατζουνιές, στρώσε μια πετσέτα μέσα πριν τοποθετήσεις τις σχάρες.

Προετοίμασε το καθαριστικό?

Γέμισε τη μπανιέρα με ζεστό νερό και στη συνέχεια ρίξε μια κούπα από απορρυπαντικό. Αν χρησιμοποιήσεις σκόνη, διέλυσέ την πρώτα σε ξεχωριστό μείγμα πριν την ρίξεις στη μπανιέρα.

Μούλιασε τις σχάρες?

Αφού αναμείξεις το νερό με το καθαριστικό διάλυμα, το επόμενο βήμα είναι να μουλιάσεις τις βρώμικες σχάρες για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Θα μαλακώσουν οι σκληροί λεκέδες και θα φύγει το λίπος.

Σκούπισε τη βρωμιά?

Βγάλε τις σχάρες από την μπανιέρα και με μια οδοντόβουρτσα ή σφουγγάρι, καθάρισε τη βρωμιά, απομακρύνοντάς την. Τοποθέτησε τις σχάρες πίσω στον φούρνο.

Καθάρισε την μπανιέρα?

Μην ξεχάσεις την μπανιέρα σου. Βγάλε την πετσέτα και ξέπλυνε τους λεκέδες.

Ο φούρνος είναι μία από τις συσκευές που χρησιμοποιούμε περισσότερο στην κουζίνα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *