Βicycle painting and restoration. Βάψιμο και επιδιόρθωση ποδηλάτου 25ετίας. Clermont Apollon.Βάψιμο ποδηλάτου mountain Clermont Apollon και ανακατασκευή. Μπορεί να περάσαν αρκετά χρόνια και να έκανε πολλά χιλιόμετρα, αλλά η ποιότητα του ποδηλάτου βοήθησε αρκετά για την επαναφορά του. Τα μόνα που άλλαξα, ήταν τα λάστιχα, οι σαμπρέλες και ένα συρματόσκοινο στις ταχύτητες, το οποίο δεν ήταν και απαραίτητο. Με λίγο γρασάρισμα όλα δουλέψαν τέλεια.
Είναι εντυπωσιακό που ένα φτηνό ποδήλατο εκείνης της εποχής είναι τόσο ποιοτικό. Χρησιμοποίησα ακόμα και τις ίδιες χειρολαβές. Κανένα από τα σημεία που άνοιξα δεν έδειχνε να χρειάζεται αντικατάσταση και ο σκελετός άψογος. Στη πρώτη βόλτα μας έδωσε την αίσθηση του καινούργιου, χωρίς να ακούγεται το παραμικρό και απλά χρειάστηκε ρύθμιση σε κάποια σημεία όπως ήταν αναμενόμενο.
Το χρώμα που χρησιμοποίησα ήταν της Opel μιας και είχε περισσέψει από το αυτοκίνητο που έβαψα το καλοκαίρι.
Μπορεί να φαίνεται μάταιος κόπος η ανακατασκευή ενός παλιού ποδηλάτου, αλλά δε συγκρίνεται με ένα φτηνό καινούργιο, είναι μια πρόκληση και στη παραπάνω περίπτωση όπως φάνηκε, ήθελε μόνο βάψιμο. Επίσης για πολλούς το ποδήλατο αποκτάει και συναισθηματική αξία.

Είμαστε ο Δημήτρης και η Βίκυ και δημιουργούμε χειροποίητα αντικείμενα κυρίως από ξύλο, νήμα και ύφασμα. Στο κανάλι μας μπορείτε να παρακολουθήσετε κατασκευές βήμα βήμα, διάφορα μαστορέματα, συζητήσεις για σχετικά θέματα, αξιολόγηση εξοπλισμού, υλικών και πολλά άλλα. Μπορείτε να μας στηρίξετε πατώντας εγγραφή στο κανάλι μας.
H μουσική που συνοδεύει τα βίντεό μας, είναι από τον Athan Hilaki και μπορείτε να τον απολαύσετε εδώ:
Η σελίδα μας στο facebook που μπορείτε να δείτε φωτογραφίες με τις δημιουργίες μας είναι:
Κάποιες δημιουργίες που διαθέτουμε προς πώληση μπορείτε να τις δείτε εδώ:

Μπορείτε να βρείτε μοναδικά χειροποίητα προϊόντα Ελλήνων χειροτεχνών εδώ: Δικά μας χειροποίητα προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ: Είδη για το σπίτι μπορείτε να βρείτε εδώ:

We are Dimitris and Vicky and we love creating handmade items using wood, fabric and yarn. Our channel is Greek but we have a playlist (Handmade crafts by Empnoia), that you can watch and comment in English. It would be nice to support us with a subscription to our channel! We upload new videos every week so join with us.
Enjoy our videos with the original music of Athan Hilaki!

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY