Μια γνωριμία με το καλύτερο εργαλείο για D.I.Y. κατασκευές. Με αυτό ξεκινάτε ένα νέο χόμπι.
Μια επιτραπέζια σέγα (scroll saw) είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο εργαλείο για DIY κατασκευές. Ο λόγος είναι ότι κάνει λεπτομερείς κοπές σε ξύλο και μαλακά υλικά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαμέρισμα, είναι σχετικά ακίνδυνη και δεν χρειάζεται έναν στόλο από υποστηρικτικά εργαλεία. Έτσι με ένα μπάτζετ όσο η αξία της σεγάτσας και ένα 30% επιπλέον για τα υπόλοιπα, έχετε ότι χρειάζεστε για να ξεκινήσετε το νέο σας χόμπι.
Έτσι και εγώ που έψαχνα λύση για να κάνω κάτι μέσα στο διαμέρισμα, κατέληξα στην αγορά ενός τέτοιου εργαλείου. Η συγκεκριμένη είναι Dewalt dw788 η οποία δεν υπάρχει στην ελληνική αγορά και είναι σχετικά ακριβή γιατί προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Υπάρχουν όμως αξιόλογες και σχετικά προσιτές που με συνολική δαπάνη γύρω στα 300-500 ευρώ μπορείτε να έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Αν ήδη διαθέτετε κάποια βασικά εργαλεία τότε σας μένει μόνο το κόστος της σέγας.

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

8 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Συγχαρητήρια για το βίντεο σας. Καθότι αρχάρια, στην ελληνική αγορά υπάρχει αντίστοιχο εργαλείο που να έχει αυτές τις δυνατότητες με το δικό σας;

  2. Ωραία παρουσίαση.Καιρο έψαχνα να βρω μια ολοκληρωμένη σοβαρή παρουσίαση αυτού του εργαλείου στα Ελληνικά.
    Εγώ έχω εδώ και 5-6 μήνες την proxon.Δεν έχω προηγούμενη εμπειρία για να συγκρίνω,η επιλογή έγινε κατόπιν μιας μικρής έρευνας και λόγο του οτι υπήρχε διαθέσιμη στην Ελλάδα.Αυτο που ΔΕΝ μου αρέσει είναι κάτι πολύ απλό και απορώ πως μια τέτοια εταιρεία δεν το έχει αφήσει έτσι.Στην αλλαγή για τις λάμες πρέπει να χαλαρώσω τον άξονα απο πίσω με μια βίδα χειρός και μετά με αλεν να βγάλω τη λάμα.Μετα να ξαναβιδωσω κοκ συνεχώς αυτό κι εννοείτε οτι συνέχεια το ψάχνω αν έσφιξα πολύ ή λιγο.
    Περιμένουμε κι άλλα βίντεο για αυτό το εργαλείο.

  3. Πάρα πολύ ωραίο εργαλείο έτσι είναι οι σοβαρές και αξιόπιστες εταιρείες. Όσον αφορά την παρουσίαση κατατοπιστική και περιεκτική συγχαρητήρια Δημήτρη.