Αγωγιμότητα σώματος μηχανών …μια σοβαρή υπόθεση




Πως εξασφαλίζονται οι αγωγιμότητες σε μια μηχανή συγκόλλησης βήμα βήμα

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Πηρα την συγξεκριμενη ηλεκτροκοληση ειμαι πρωταρης και θελω μερικα βασικα να μαθω οπως τι ηλεκτροδιο να χρησιμοποιησω και αν χρειαζεται να αλαξω τζιμπιδα και αν μπορω να κολησω σε βαμενη επιφανεια

  2. πολύ καλό μπράβο!! Επίσης μπορείς να επισημάνεις σε άλλο βίντεο ότι είναι σημαντικό η τσιμπίδα του σώματος να εφαρμόζεται κατά΄το δυνατόν στα κομμάτια που κολλάμε και όχι στο πάγκο όπως φαίνεται εδώ .

  3. Απλή φυσική ακόμη κ εγώ που είμαι εντελώς απειρος βλέπω τι θες να πεις. Ωστόσο εγώ παρήγγειλα ήδη την helix κ τώρα είδα το βίντεο. Οι πρώτες δοκιμές θα γίνουν με τα δικά της. Μετά όμως; Πώς βάζω την μαγνητική γείωση στο καλώδιο που έχει η helix; Κρατάω αυτό το καλώδιο η κ εκεί να πάρω ένα πιο αξιόπιστο; Τι τσίμπηδα να επιλέξω για το ηλεκτρόδιο; Βρίσκω στο ίντερνετ τσιμπηδες 300 αμπέρ αλλα δεν φαίνονται όλες σόι… Απορίες που ίσως έχεις απαντήσει σε άλλο βίντεο η μπορείς μελλοντικά. Ευχαριστώ.

  4. Κάνεις εξαιρετική δουλειά…. Μία παρατήρηση …. Η γείωση στην λαμαρίνα εργασίας επιτυγχάνεται με την σωστή τσιμπίδα….. Όμως μεταξύ πάγκου εργασίας και δοκιμίου τι ρευμα περνάει….?????

  5. ευχαριστω..απλως μια απορεια ειχα . μου ειπαν οτι να το προσεξω λογο οτι χανει την δυναμη συγκολησης. ..ισχυει?

  6. συνχαρητηρια.και μπραβο. ηθελα να ρωτησω πως θα επεκτεινω το καλωδιο για την μπριζα??[ εχω την mini helix 140a} .με απλη μπαλαντεζα ή ενησχυμενη,? εως 4 μετρα? και πως το ζηταω στο καταστημα… ευχαριστω

  7. Καλησπέρα, συγνώμη που τα γράφω εδώ.
    Έχω αρχίσει να κολλάω με ηλεκτροκόλληση και κάθε βράδυ με πονάνε τα μάτια. Τι να κάνω? Κάποιος με είπε να πάρω κοληριο

  8. Καλή μέρα Σπύρο πήρα μια borman 160A θέλω να αλλάξω τα καλώδια γιατί είναι κοντά και και να αλλάξω το σώμα.
    Φίλε τη διάσταση καλώδιο να αγοράσω? Σε ευχαριστώ φίλε .

  9. Σπύρο έχεις ένα κανάλι που ο χρόνος μας ανταμείβεται στο πολλαπλάσιο με γνώση. Να είσαι καλά μάστορα .

  10. Ενα μεγάλο μπράβο Σπύρο για τη βοήθειά σου προς το σχολείο σχετικά με την τηλεκπαίδευση!!

  11. Γεια σου και σενα Σπυρο και ευχαριστουμε για το χρησιμο βιντεακι σου.
    Θα ηθελα να σου προτεινω κατι για το edit στα βιντεο σου.
    Οταν ξεκινας ενα βιντεο θα ηταν πολυ καλυτερα να πατα το κουμπι του Rec να πηγαινεις να στηνεσαι απεναντι απο τον φακο και επειτα να χαιρετας τον κοσμο,τα μερικα δευτερα που κανεις να διασχισεις απο την καμερα ως το σημειο εναρξης του βιντεο μπορεις να τα κοβεις στο μονταζ και εμεις να σε βλεπουμε απευθειας στημενο μπροστα στον φακο. Αυτο το πραγμα που αναβεις την καμερα χαιρετας ενω εμεις βλεπουμε το σβερκο σου δεν δειχνει πολυ ωραιο.
    Ολα τα παραπανω στα λεω χωρις κακια και κακεντρεχεια,μην παρεξηγηθω,ειμαι μεγαλος φιλος του καναλιου και εκτιμω καθε τι που εχεις προσφερει.

  12. Φίλε σήμερα παρέλαβα την πριονοκορδελα τις yato την δοκίμασα και έχω πάθει πλάκα δεν παίζεται και το παλικάρι με το crisimopolio ταχεία εξυπηρέτηση

  13. Ο μαγνήτης για μηχανές DC σε σιδηρούχα μέταλλα δεν είναι ότι καλύτερο γιατί προκαλεί φύσημα (arc blow) το οποίο δημιουργεί προβλήματα στον έλεγχο και την διείσδυση

  14. ΣΠΥΡΟ ΓΙΑ ΣΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ.ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΣΟΣΤΑ ΟΛΛΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΙΣ.ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΠΗΡΟΣΩ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΟΛΟΥΜΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΜΕΓΚΕΝΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΑΖΟΜΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ Η ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ Η ΣΤΗΝ ΜΕΓΚΕΝΗ.ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΠΙΝΘΙΡΗΖΕΙ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΤΗΣ ΜΕΓΚΕΝΗΣ ΕΠΕΙΣΗΣ Η ΑΓΟΓΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟ .ΕΧΩ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΛΟΓΩ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΕΝΑΙ ΠΟΛΙ ΑΚΡΙΒΕΣ.ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΝΟΜΕΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΠΡΩΤΟΣΜΟΥ ΕΡΩΤΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΗΡΘΑΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ.ΣΥΝΕΧΕΙΣΑΙ ΣΠΥΡΟ ΣΕ ΠΑΩ ΜΕ 1000.

  15. Φιλε Σπυρο καλημερα μολις εκανα εγγραφή στο κανάλι σου.
    Σε παρακολουθώ φανατικα εδω και 2μηνες απο την στιγμη που είδε τυχαία το πρωτο βιντεάκι σου . Ειμαι ερασιτεχνική και μου αρέσει πολυ να κανω κατασκευές απο σίδερο αλλα και ξύλο. Τα βιντεάκι σου ειναι τέλεια παρα πολύ κατατοπιστικά .Ειναι ξεκάθαρο οτι έχεις παρά πολλές γνώσεις αλλα τα εξηγείς τοσο απλα ωραια και κατανοητά που εμενα με έχει βοηθήσει παρα πολύ .
    Μονο οι κορες μου διαφωνούν μαζί σου γιατι με το που βαλαω YouTube στην τηλεόραση μου λένε οχι ρε μπαμπα παλι αυτον με τα εργαλεία θα δεις .

  16. Μπράβο Σπύρο, πολύ χρήσιμες πληροφορίες. Έχεις να προτείνεις κάποια τσιμπίδα ή θα ήταν καλύτερα να την φτιαξει ο καθένας μόνος του;

  17. Και πάνω που ήθελα να τα φτιάξω. Άλλο ένα εργαλείο που δεν το προσέχουμε είναι το κομπρεσερ αέρος. Από τότε πού το αγόρασα δεν του έχω κάνει service λάδια, ξύδια, φίλτρα, λαστιχο, μανομετρα, βαλβίδες, μοτέρ ειδικά αν είναι μικρό δουλεύει συνέχεια…….

  18. Και κατι ακομα μιας και το εκανες το βιντεακι.
    Εξηγησε στον κοσμο το ποσο καταστροφικα αποτελεσματα εχει και η λαθος τροφοδοσια των εργαλειων μας.
    Πριζωματα σε τυλιγμενες μπαλαντεζες.
    Φθαρμενες η χαλαρες συνδεσεις σε πριζες παροχης.
    Το προβλημα στο οποιο εστιασες θα εχει αρνητικα αποτελεσματα στις κολλησεις μας.
    Το προβλημα που αναφερω,
    λειτουργει καταστροφικα και σε ολα τα εργαλεια.
    Μια τυλιγμενη μπαλαντεζα, δεν ειναι ενα πηνιο που ανεβαζει απλως την θερμοκρασια μεσα του λογο αντιστασης.
    Ειναι ενας κομβος πτωσης της τασης, που λειτουργει καταστροφικα σε ολα τα εργαλεια.

  19. Τον σοβαροτερο ρολο σε εργασιες που δεν αντιγραφονται ακριβως τον παιζει η ΑΝΤΙΛΗΨΗ !!!!!!!!
    Αυτη θα διαχωρισει αυτον που θα μαθει αμέσως, απο αυτον που θα πρεπει να περιμενει λιγακι εως πολυ,
    αναλογα με το ποσο γρηγορα τα πέρνει !!!!