Γωνιακές μετρήσεις με ακρίβεια ….για σωστές κοπές




Πως μπορούμε να κόψουμε γωνιές με το κατάλληλο όργανο

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

19 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Έχω ενα κομμάτι κοιλοδοκό πάχος 60mm που θέλω να το κόψω σε 4 κομμάτια κάθετα, ο τροχός μου όμως είναι φ115.Αν σημάδεψω καλά και το πάω προσεκτικά θα το καταφέρω ή χρειάζομαι μεγαλύτερο τροχό?

  2. Αυτή η γωνιά λέγεται speed square και είναι το κατεξοχήν εργαλείο για ξύλινες σκεπές.Δεν υπάρχει αμερικάνος σκεπαντζής που να μην χρησιμοποιεί αυτή την γωνιά.Μόνο με αυτό το εργαλείο έχουν μετρήσει και κόψει όλα τα ξύλα μιας σκεπής, καβαλάρη , ρέλια, βάσεις , τα πάντα.

  3. Γεια σου φίλε Σπυρο. Σου στέλνω χαιρετίσματα από Καναδά. Πρόσφατα άρχισα να βλέπω να βίντεο σου και τα απολαμβάνω πολύ. Θέλω να σου δείξω άλλο ένα εργαλείο ακριβείας που μοιάζει λιγάκι με το δεύτερο που έδειξες εσύ. Δες αυτό το βίντεο https://youtu.be/-QW5dF-HtZw . Πιστεύω θα το βρείς ενδιαφέρον

  4. Για προστασία των γραμμάτων πάνω σε όργανα, ακόμα και σε πίνακες ελέγχου εργαλείων, τα περνάμε με διάφανο σπρευ.

  5. Γεια σου Σπύρο. Σε παρακαλώ δείξε λίγο τρόπους γωνιάσματος (χιαστί κ.λ.π.). Πώς διορθώνουμε αποκλίσεις γωνιάσματος π.χ. σε κασωμα πόρτας; Ευχαριστώ.

  6. Καλησπέρα, μήπως θα μπορούσατε κάποια στιγμή να κάνετε ένα βίντεο με φτηνά μαγαζιά για αγορά στραντζαριστών, λαμαρίνων κλπ. , ευχαριστώ.

  7. καλησπέρα! μήπως στο 11:10 το χρησιμοποιείς λάθος? γιατί όπως έδειξες αρχικά ,με το τριγωνο μετρας μοίρες από δεξιά και σημαδευεις από αριστερα..αμέσως μετά τις 25 μοίρες ξαναμετράς για 45..αν σημαδευες και εκεί από δεξιά θα είχες καθετη γραμμη 90 μοιρών….σε παρακαλώ διόρθωσε με αν κάνω λάθος

  8. Το τρίγωνο είναι πατέντα των Αμερικανών σκεπατζιδων.δουλευει κανονικά σε ιντσες και είναι για τα φάλτσα στις γριντιες.εαν θυμάμαι σωστά σε ένα πίνακα έβλεπες την αντιστοιχία σε μοίρες που ήθελες τη σκεπή με το εσωτερικό νούμερο στο τρίγωνο και σου έδινε κατευθείαν την κλίση για το κόψιμο της γριντιας.βασικο εργαλείο για αυτούς,για το μετρικό σύστημα δε γνωρίζω εάν βοηθάει.

  9. Μάστορα με τον τόρνο τι γίνεται έχεις να βγάλεις καιρό βίντεο με αυτόν..συνέχισε έτσι δυναμικά

  10. Γεια σου στρατηγέ.

    Σπύρο θα σε παρακαλούσα πολύ όταν βρεις χρόνο να μας δείξεις την κατασκευή μίας σιδερόπορτας ή ενός μεταλλικού παραθύρου από την κοπή σε 45 μοίρες μέχρι την σωστή συγκόλληση.

    Να είσαι καλά φίλε.

  11. Η μεταλλική γωνιά έχει την γωνία των 90 μοιρών αλλά και 2 γωνίες των 45 ετοιμες. Δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στην εσωτερική μέτρηση των 45 για να τις βρεις