Ηλεκτροκολληση και κοπές μετάλλου δύσκολων σημείων βήμα βήμα …




Πως μπορούμε να κόψουμε μια κατασκευή με την ηλεκτροκολληση

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

24 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Λιγο τα φωτα σας εχω μια ηλεκτοκοληση παλια απο αυτες που εχουν αρκετο βαρος το θεμα ειναι οτι μου ριχνει την ασφαλεια βρηκα μια πατεντα και αντι να την συνδεω κατευθειαν στην πριζα την συνδεω με μια κουλουρα καλωδιο γυρω στα 20 μετρα και το συνδεω στην πριζα με αποτελεσμα να αργει να ριξει την ασφαλεια τι μπορει να φταιει .Σπυρο τη εξαερισμο εχεις βαλει ; δειξε σε καπιο βιντεο να παρω καπια ιδεα γιατι ειναι υπογειο το εργαστηριο που εχω .

  2. μπραβο Σπυρο,δεν γνωριζα οτι υπαρχουν τετοια ηλεκτροδια,νομιζα οτι ηταν απλα μια πατεντα των μαστορων.
    πριν αρκετα χρονια ηθελα να βαλω τετραγωνη υδρορροη (ταρατσοχωνο) σε μπαλκονι κοντα στον τοιχο,εσπασα το μπετον και μου ειχαν μεινει οι μπετοβεργες και εσπαγα το κεφαλι μου πως να τις κοψω,προσπαθουσα με σεγα,αλλα ματαια.μεχρι που ηρθε καποιος και μου ειπε "καλα,γιατι δεν τις κοβεις με ηλεκτροκολληση;"επαθα πλακα μολις το ακουσα.
    πραγματικα τρομερη λειτουργια,σου λυνει τα χερια.
    ΥΓ.οντως θελει πολλη προσοχη το που θα παει το λιωμενο μεταλλο.εμενα εσκαγε στο εδαφος απο υψος πρωτου οροφου και τιναζονταν αρκετα μακρια,με αποτελεσμα να παρει φωτια ενα πανι που ειχα καποια μετρα μακρια.

  3. Καλησπέρα Σπύρο. Είναι η πρώτη φορά πού επικοινωνώ μαζί σου αφού πρώτα είδα πολλά video σου.
    Δεν θα ρωτήσω για πράγματα που τα εξηγείς στις παρουσίες σου.
    Αυτό που θέλω να μάθω είναι, αν μπορούμε να διορθώσουμε το άνοιγμα τις ραφής
    μετά από μία κακή κόλληση στρατζαριστού. Όσες φορές προσπάθησα δεν τα
    κατάφερα και παρέμενε η σχισμή στη μέση και στο τέλος τα παράτησα.
    Σ` ευχαριστώ πολύ.

  4. Σπυρο ευχαριστω πολυ διοτι καθε λιγο μαθαινουμε και κατι Νεο . Hθελα να σε ρωτησω αν γνωριζεις σε εξωτερικο χωρο οπου δεν υπαρχει ρευμα ποια γεννήτρια χρειαζόμαστε ώστε να μπορούμε να κωλύσουμε με π.χ.hellix 140A εχω δει οτι υπαρχουν 2 κατηγοριες πρεπει να παμε στην ακριβη ή οχι και σε ποια ισχυ.

  5. Μπορει να μου πει καποιος πως λεγονατι αυτα τα πρασσινα ρουλεμαν που τα ψαχνω ??????????????

  6. Σπύρο, ομολογώ ότι αυτή την χρήση της ηλεκτροκόλλησης την έχω εδώ και πάρα πολλά χρόνια αγνοώντας το γεγονός ότι υπάρχουν ηλεκτρόδια για αυτή τη χρήση. Μάλιστα δεν τόλμησα να πω σε κανένα φίλο "επαγγελματία" για αυτό που κάνω φοβούμενος μην με πιάσουν στην πλάκα. Σε ευχαριστώ για αυτό το TIP. Συνέχισε να κάνεις αυτό που νιώθεις και σε ευχαριστεί. Δεν είσαι υπόλογος σε κανέναν, οποίος γουστάρει βλέπει, οποίος ΔΕΝ, απλά δεν βλέπει ή κάνει απεγγραφή από το κανάλι.
    Ένα τελευταίο αν θες κάνε μας μια παρουσίαση της φρεζούλλας που έχεις. Αν θες ψάξε να βρεις το κανάλι μου να δεις κάποια μικρά βίντεο που έχω ανεβάσει.
    Νάσε καλά και κρατεισου υγιής….

  7. Συγχαρητήρια Σπύρο άλλο ένα καλό βίντεο.
    Μην αναλωνεσαι φίλε Σπύρο με κουβέντες τις Χαλιμάς ο κόσμος μία ζωή θα βγάζει τη χολή τού μεγαλώσαμε φίλε για να ασχολούμαστε με τρίχες. Όλοι έχουμε κρίση και επιλογές….

  8. Σπύρο μπράβο για τα βίντεο και για την καλή σου διάθεση. Παρατηρώ πως τη Citywork την έχεις φουλάρει (όπως και την mini στα 140Α), πιθανολογώ και τα υπόλοιπα μηχανήματα ηλεκτροκόλλησης που έχεις. Θα μπορούσες σε παρακαλώ να μας πεις το ηλεκτρικό δίκτυο που είναι συνδεμένα? (ρευματοδότη, καλώδιο, ασφάλεια). Να είσαι πάντα καλά!

  9. Μην το κάνεις αυτό Σπύρο μην μπαίνεις στην διαδικασία αυτή, μέχρι εχθές ήθελες να πάρεις ένα εργαλείο και έπρεπε να ψάχνεις με βιντεάκια εξωτερικού ή να το πάρεις στα τυφλά και τώρα μας πείραξε η YATO η το χρησιμοπολειο… έλεος,πολυ καλή δουλειά συνεχίσε και μην μασάς. παρατήρηση…. αγόρασες ένα σκασμό γάντια ηλεκτροκολλησης (τα μακριά λέω τα κόκκινα)και χρησιμοποιείς τα κοντά… Έλα τώρα πες την αλήθεια δεν βολεύουν ε??? Χαχαχαχαχα έχω και γω μακριά καινούργια και τα έχω βάλει 1 φορά και χρησιμοποιώ και γω κάτι κοντά δερμάτινα γι'αυτό το λέω πλάκα σου κάνω χαχαχαχαχα

  10. Μπράβο για το βίντεο και για τα πράγματα που μας μαθαίνεις!!!Κατά το τέλος που μιλάς, εκείνο το πράγμα που έχεις τον αγκώνα σου και κάτι από πάνω σαν μία οθόνη τι είναι; Από περιέργια ρωτάω!

  11. Ποτε δεν ειχα ψαχτει για τα cut ηλκτροδια , αγνοουσα την υπαρξη τους…Οποτε χριαζοταν εκοβα με 2,5 αρι …Μπραβο Σπυρο μου ανοιξες τα ματια …Συνεχισε την καλη δουλεια κι οσον αφορα τα αρνητικα σχολια παντα θα υπαρχουν..Ειναι καποιοι που το χουν αυτοσκοπο να μπαινουν στα καναλια και να ριχνουν χολη…Λες και βγαζουν μεροκαματο απ αυτο…Δεν ξερω..Στο θεμα των εργαλειων ολους εμας , χομπιστες η επαγγελματιες πρεπει να μας απασχολει η σχεση αποδοσης τιμης. Μας εχουν πνιξει οι μεγαλες εταιριες με τις φαντασμαγορικες διαφημισεις με αποτελεσμα να πληρωνουμε υπερογκα ποσα για καποια εργαλεια που η αποδοση τους να μη ξεπερνα αυτη καποιων εργαλειων πολυ φθηνοτερων…Οποτε κανε εσυ αυτο που νιωθεις και σε οποιον αρεσει.

  12. Αδερφέ μου σε χαιρετώ !!!!! I'm back to work……!!! Ένα ακόμη πραγματικά χρήσιμο βίντεο-οδηγός για εμάς!!! Η καλύτερες σκέψεις μου σε σένα και όλη την ομάδα !!!!

  13. Γεια σου Σπυράκο μερακλή άλλο ένα πολύ όμορφο βίντεο που θα βοηθήσει πολύ κόσμο πιστεύω! να είσαι πάντα καλά Σπύρο Εύχομαι ότι το καλύτερο για σένα και για την οικογένειά σου φιλιά πολλά Σπύρος!!!?

  14. Τέλειος φίλε Σπύρο συνέχισε δυνατά να μας διδάσκεις και μην ακούς πραμα αυτοί που ζηλεύουν συνήθως κάνουν τα κακά σχόλια όσα βίντεο σου έχω δει είναι πολύ κατατοπιστικά αν και ασχολούμε πολλά Χρονια με τις κατασκευές ( πάντα ερασιτεχνικά ) τα βίντεο σου με εμπλουτίζουν με γνώση σε ευχαριστώ Από τα Σφακια της Κρήτης

  15. Μήν ακούς κανένα προχωρά μας βοηθάς παρά πολύ αυτό το ηλεκτρόδιο είναι σε κουτί με το τεμάχιο λόγω του υλικού δεν ξέρω έχω την μινη 140 παρά πολύ καλή για εμένα που ξεκίνησα τώρα μπράβο για το βίντεο Σπύρο

  16. Πολύ όμορφο βίντεο …..έχεις πολύ δυνατό εξαερισμό ….θα ήθελα να κάνεις ένα βίντεο σχετικά με τον εξαερισμό στους χώρους που κάνουμε τέτοιες εργασίες ….Νομίζω είναι πολύ σημαντικό !!!

  17. Ο κάθε μάστορας-χομπίστας έχει κάποια εργαλεία π για δικούς του λόγους χρησιμοποιεί- τον βολεύουν αυτο κ μονο .Το βίντεο εξαιρετικό,τέλειος ορθός λόγος και πολύ κατανοητός.ευχαριστούμε απλά για την βοήθεια-γνώσεις π μας δίνεις.