Κολλήσεις με ηλεκτροκολληση και τα μυστικά της/mma Welding tips for beginners




Όλα τα μυστικά για γρήγορα αποτελέσματα με βρώμικα μέταλλα

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

41 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Γιαυτό διαφέρουμε ως λαός .Ο Αμερικάνος θα σε πέρναγε για κορόιδο που δεν τα πουλάς σε cd όλα αυτά που λες.Δεν ξέρω να κολλάω αλλά αν ποτέ χρειαστεί σε αυτό εδώ το βίντεο θα ξαναρχόμουν.

  2. Συγχαρητήρια Σπύρο για το κανάλι σου. Ακολουθώντας τις συμβουλές και τις υποδείξεις σου ευλαβικά και έχοντας δει όλα σου τα βίντεο ξανά και ξανά ξεκίνησα να κολλάω, όχι τόσο αποτελεσματικά ακόμη αλλά το παλεύω. Ήθελα να σε ρωτήσω κάτι για τις ηλεκτρονικές μάσκες.Μπορούμε να τις εμπιστευτούμε απόλυτα; Αναφέρομαι στο χρόνο απόκρισης για τη σκίαση κατά την έναρξη του τόξου. Υπάρχει περίπτωση δυσλειτουργiας; Γιατί κάποιοι από τους παλαιότερους συγκολητές προτιμούν τις απλές ;

  3. Θα ήθελα κάποιες συμβουλές για ρυθμίσεις και τρόπο συγκόλησης σε στραντζαριστό κυλοδοκό πάχους 1,8mm με Mig.

  4. Επειδή μόλις πήρα ηλεκτροκόλληση και θέλω να ξεκινήσω να κολλάω, θα ήθελα να ρωτήσω αν με την απλή μάσκα μπορώ να δω τι κολλάω; Ξέρω πολλούς που κολλαν με απλή μασκα. Στην αρχή να ξεκινήσω να κολλάω μόνο μα τσιμπιματακια;

  5. Φίλε Σπύρο μετά από πολλά σου βίντεο πάω κι εγώ σήμερα όλα αυτά που μου έχεις μάθει από εδώ από θεωρία να τα κάνω πράξη και πάω και "ξεθάβω" μια παλιά Telwin Technology TIG 180 AC-DC ενώ ξέρω εννοείται πως έχει ένα μικρό θέμα από λάθος του πατέρα μου και πάω την ανοίγω και βλέπω πως έχει καεί η πλακέτα και όχι απλά καεί αλλά είχε πάρει από ότι φαίνεται κανονική φωτιά και έχει ανοίξει το pcb και έχει καρβουνιάσει
    Αυτό αξίζει να του βρω καινούργια πλακέτα ή πέταμα και πάω για άλλη?
    Αν αξίζει που θα βρω πλακέτα?
    θέλω και την λειτουργία tig γιατί έχω και πολύ αλουμίνιο αλλιώς θα πήγαινα στην super mini κατευθείαν

  6. Πάρα πολύ ωραίο βίντεο. Μια απορία Σπύρο, λες στο βίντεο με το στρατζαριστο βάζεις την γείωση στο πλην? Και την τσιμπίδα στο σην? Ενώ για κάτι ποιο στατικό αλλάζεις την πολικότητα?

  7. Μια παρατήρηση μόνο για να βοηθήσω. Αν παίρνεις το βίντεο με καμερα ακριβή πρόσεξε να παίρνεις τη φλογα πάντα με φίλτρο γιατί θα καταστρέψεις τους αισθητήρες της. Φαντάσου ότι τις ακριβές φωτογραφικές πχ Nikon δεν πρέπει να βλέπει ο φακός τον ήλιο πόσο μάλλον την υπεριώδη ακτινοβολία της ηλεκτροκόλλησης. Αν τώρα παίρνεις τις ληψεις με απλή φτηνη κάμερα και δε σε νοιαζει τότε όλα καλά. Φίλε τα βίντεο σου είναι τέλεια. Ευχαριστώ θερμά για τις γνώσεις σου και τον ωραίο τρόπο μετάδοσης. Να σαι παντα καλά!

  8. Με λένε Παναγιώτη. Δούλευα σε μια εταιρεία που έκανα μόνο Μικ στεγανό. Τώρα έχω βρει δουλειά σε μια εταιρεία που πρέπει να κολλάω σωλήνα με ελεκτροδιο. Φίλε μου Σπύρο τα έχω βρει βουνό. Θέλω τα κολπα σου. Σευχαριστω πολύ

  9. Σπύρο σόρρυ είμαι λίγο άσχετος αλλά με αυτά τα video μου έχεις ανοίξει την όρεξη ,έχω μια  Stanley IPER E161
    Δεν μπορώ να καταλάβω αν ρυθμίζουμ τα ampere και αν αλλάζει πολικότητα η τσιμπίδα ,το manual που βρήκα στο internet είναι άθλιο γέλιο , αν μπορείς γράψε μου διό λόγια για αυτην

  10. Καλησπέρα Σπύρο! Έχεις πολύ δίκιο δε όλα… όταν είχα ξεκινήσει κι εγώ να μαθαίνω να κολλάω… Τα είχα συναντήσει αυτά. Κανείς πολύ καλή μετάδοση των γνώσεων σου. Μπράβο!!! ?

  11. Παρατηρώ πως οι κολλήσεις γίνονται σε κλειστό και αμφιβόλου εξαερισμού χώρο. Είναι όντως έτσι ή έχεις κάποιο σύστημα; Θα ήθελα να δω κάτι για αυτό, γιατί με ενδιαφέρει η γνώμη σου.

  12. Καλημέρα. Να ρωτήσω σε Στραντζο 1,4mm πάχος τι ηλεκτρόδιο να χρησιμοποιήσω και πόσα Αμπέρ? Για να φτιάξω κάγκελα θέλω. Μήπως είναι πολύ ψιλό? Να πάρω παχύτερο σίδερο?

  13. Σπυρο καλησπερα. Συγχαρητηρια για τα βιντεο που ανεβαζεις βοηθανε παρα πολυ. Μια ερωτηση. Αν δουλευουν δυο μηχανες μαζι στην ιδια βαση υπαρχει προβλημα αν η μια μηχανη εχει την τσιμπιδα στον + και η αλλη στο -.

  14. Σπύρο καλησπέρα….είμαι καινούργιος στην ηλεκτροκοληση….ποια είναι η διαφορά στο 6013 ανάμεσα και στο 6018 και 7018 ενώ μου βγάζει στο ίντερνετ μου τα βγάζει και τα 3 σε διαφορά μεγέθη….?

  15. Μπραβο σου φιλε, αψογος, με ορθο και κατανοητο λογο για εμας τους αρχαριους!

  16. Καλά τα λες και μπράβο σου! Μακάρι να βρουμε και κάποιον που να θέλει άτομο για εργασία να βελτιώνονται καθημερινά η επιδώσεις μας να ανεβάσουμε και την άδεια από μικρή σε μεγάλη και στην τελική να μας ψάχνουμε για δουλειά να μην χρειάζεται να έχουμε κάποιον μπάρμπα να μας τοποθετήσει.

  17. Σημερα αγόρασα την πρώτη μου ηλεκτροκολληση.
    Είμαι εντελώς αρχάριος και αυτά που μας λες βοηθάνε πολύ.
    Συγχαρητήρια για αυτό που κάνεις και συνέχισε το.

  18. Σπυρο, Θα ηθελα ομως και μια χαρη. Θα ηθελα ΑΝ γινεται, ενα βιντεο με ηλεκτροκολληση Mig συρματος με αεριο, και ιδιαιτερα για ψιλη λαμαρινα αυτοκινητων (φανοποιιας) και οτι μυστικα μπορεις να θυμηθεις και να αναφερθεις. Ευχαριστω.

  19. Πολυ καλο βιντεο, (ειμαι ερασιτεχνης ετσι?) και θα συμφωνησω με καποιον κυριο που ειπε οτι δεν υπαρχουν πολλα Ελληνικα βιντεο για ηλεκτροσυγκοληση.

  20. Καλησπέρα και καλή χρονιά, αγόρασα αυτήν την μηχανή και προσπάθησα να κολλήσω αλλά το ηλεκτρόδιο κολλάει και δέν ξεκινά το τόξο. Άλλαξα πολικότητα, αύξησα το ρεύμα αλλά το ίδιο πρόβλημα. Τα ηλεκτρόδια τα έχω κανα δίμηνο στο συρτάρι παίζει να έχουν υγρασία???

  21. Το θέμα δεν είναι να ξέρεις να κολλάς το θέμα είναι να μπορείς να το μεταδώσεις και μάλιστα απλόχερα πχ είχα την τύχη στην αρχή να κάνω τα πρώτα μου σεμινάρια με έναν φανταστικό άνθρωπο που σου έδειχνε απλόχερα μόνο την πλάτη του και το μπροστινό μέρος του το έβλεπες μόνο όταν τροχιζες κάτι ώστε να σου κάνει παρατήρηση γενικός αυτή η πληροφορία δεν υπήρχε παλαιότερα και αν υπήρχε δεν ήταν ολόκληρη( μισολογα) και πίστεψε με μερικές φορές μαθαίνεις περισσότερα από εραστές της τέχνης παρά από επαγγελματίες γιατί ο εραστής της τέχνης αν κάνει κάτι λάθος θα προσπαθήσει να το διορθώσει ενώ ο επαγγελματίας αν του πεις κάτι θα το πάρει στραβά ή αν μάθει κάτι με έναν τρόπο δύσκολα θα τον αλλάξει και ας είναι λάθος.

  22. Κύριε Σπύρο δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει αλλά εκτελείς κοινωνικό έργο. Μακάρι να βρεθούν και άλλοι, για άλλα θέματα, σαν κι εσένα, με το ήθος και τον καθαρό και περιεκτικό σε πληροφορίες λόγο. Μπορεί να μην είσαι Δρ.των επιστημών αλλά είσαι πρότυπο προς μίμηση. Η νεολαία και όχι μόνο, πρέπει να έχει τέτοια πρότυπα, άνθρωπους με ήθος, καλοσύνη, γνώση και αγάπη γι αυτό που κάνουν. Έτσι σαν λαός, μια μέρα, σίγουρα θα γίνουμε καλύτεροι! Κύριε Σπύρο μη σταματάς!!!

  23. σπυρο καλησπερα θα ειθελα ναδιορθωσο καπια πραγματα που λες στους φυλουσου οτι δη ποτε μεταλο κολαμε το κανουμε μετο κηνο ηλεκτροδιο το βασικο ηλεκτροδιο ειναι για σοβαρες κολησης γιαυτο ειναι και πιο δυσκολο στο δουλεματου για καπιον που ξεκηνα να μαθενη να κολα σε καθε πακετο ηλεκτροδια ο κατασκευαστης μας διχνη που που παι το ρευμα και κατι αλλο τα στραντζαριστα που λες ονομαζωνται μορφοσοληνες και δεν χρειαζετε να κανης κηνησης δεξια και αρηστερα ξεκηνας μετο ηλεκτροδιο στο κεντρο τις ραφης και μετα σοστα αμπερ ηραφη θα ειναι πανεμορφη και εξησου δηνατη να με σηνχωρης για τις παρατηρησης αλλα σου τα γραφο αυτα γιατι και εγω λατρεβο την ηλεκτροκοληση

  24. Σπύρο χρειάζομαι τα φώτα σου για μια κατασκευή που θέλω να κάνω .. μπορείς να μου στείλεις το τηλέφωνο σου στο σε μήνυμα και να σε καλέσω ; το mail μου είναι valantisdrums@gmail.com