Κοπή μετάλλων / η σοβαρότητα και τα σημεία προσοχής αυτής


-1
-1 points



Πως οργανώνουμε και πως κόβουμε με ασφάλεια μια κατασκευή …

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-1
-1 points

35 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλησπέρα σας.Είμαι και εγώ Σπύρος. Κατ αρχήν μπράβο για τήν μετάδοση των γνώσεων που κάνουν πιο ευκολη την ζωή μας αλλα και το κουράγιο σας να αντέχετε όλους εμάς τους ασχετους και οχι μόνο. Σας ευχομαι να έχετε υγεία και όρεξη για αυτά που σας αρέσουν. Επεσα πάνω στο κανάλι σας τυχαία και κόλλησα. Ξαφνικά αρχισα να βλέπω γύρω μου ποσο χρήσημη είναι η κόλληση μετάλλων. Με τις οδηγίες σας αγόρασα τα απαραίτητα και νά μαι. Αν και μεγαλούτσικος σε ηλικία ποτέ δεν είναι αργά.
    Πήρα μια ηλεκτρκόλληση 160Α stayer. Η πρίζα απο την οποία θα τροφοδοτώ την μηχανή ειναι 16Α. Τι παλαντέζα μπορώ να χρησημοποιήσω και σε τι απόσταση για ξωτερικές εργασίες; Κάνει ας πούμε 3×1,5;
    Ευχαριστω εκ των προτέρων και καλή δύναμη.

  2. Καλή σου μέρα Σπύρο ! Εχω ένα θέμα και θα ήθελα τη γνώμη σου . Θέλω να δουλέψω ηλεκτροκόλληση στην αποθήκη μου ,αλλά ρεύμα στην αποθήκη μου δίνω απο το σπίτι μου . Στο σπίτι έχω μονοφασικό σύστημα , και η αποθήκη πέρνει ρεύμα απο ένα κύκλωμα του σπιτιού που έχει ασφάλεια 10Α., οπότε και λογικά θα μου τη ρίχνει .. Αν αλλάξω την ασφάλεια τη 10αρα και βάλω 25αρα θα είμαι οκ αν η ηλεκτροκόλληση δουλέψει MAX 160A ? Και κατι άλλο , το πλυντήριο μου που δουλεύει στο ίδιο κύκλωμα , χάνει νερό επειδή είναι γέρικο και κάποια στιγμή μου είχε ρίξει και την ασφάλεια ..Βάζοντας 25αρα ασφάλεια στο κύκλωμα που δουλεύει και το πλυντήριο που έχει πρόβλημα , θα έχω πρόβλημα ? Δηλαδή δεν θα έχει την ίδια ευαισθησία η ασφάλεια η 25αρα σε περίπτωση βραχυκυκλώματος του πλυντηρίου ,ή δεν υπάρχει πρόβλημα ?

  3. Καλησπέρα Σπύρο!!!
    Σε ευχαριστώ πολύ για τα βίντεο σου.
    Έχω μια ηλεκτροκοληση χαλκού.
    Το καλώδιο της τσιμπηδας και το σωμα είναι εσωτερικά.
    Μπορω να αλλάξω την πολικότητα (τσιμπηδα στο πλην)
    Για ψυλοδουλειες?

  4. Καλησπέρα πρόσφατα αγόρασα μια μεταχειρισμένη πριόνι κορδέλα σιδήρου και καινούργιο πριόνι έκανα κάποιες κοπές κανονικές και 45 μοιρών και πρόσεχαν μια πολύ μικρή διαφορά στη κοπή 1,5 με 2 χιλιοστών αρχίζοντας από το μηδενικό σημείο κοπής ως το τέλος της κοπής και με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της κορδέλα ( μέγγενη συγκράτησης) γνωρίσεις κάτι για αυτό ? ευχαριστώ και συνέχισε την ενημέρωση

  5. Μπράβο Σπύρο για την βοήθεια και ακόμη ένα Μπράβο για τα Ελληνικά σου.Είσαι πολύ καλός χειριστής της γλώσσας.Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο και την προσπάθειά σου…Όσο μπορείς συνέχισε να μας μεταδίδεις τις γνώσεις σου.

  6. Ακομα μια φορα διαφωτιστικοτατος.Οσο για τον τροχο κοπης πολυ σωστα αναφερεις για τα μετρα ασφαλειας.Εχω δει δισκακι κοπης μεταλλου να γινεται κομματια.Το απολυτο σοκ.Απλα ειμασταν τυχεροι που δεν μας βρηκε στα ματια.Περιμενω και το βιντεο για τους Σβουρακια Σπυρο..

  7. ΦΙλε Σπύρο πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου,όταν θα κάνεις το βίντεο με το τρόχισμα δείξε και πόσο πρέπει να τροχίζουμε την ραφή που κάνουμε με την ηλεκτροκόλληση ώστε να μην την αδυνατίσουμε πολύ και ξανακολλάμε απο πάνω.Ευχαριστώ να σαι καλά και για τον χρόνο που διαθέτεις να πεις δυο πράγματα για εμάς τους ερασιτέχνες

  8. Να μαι και εγώ εδώ…!!!! Το κόψιμο του πάγκου και η μεταφορά έγινε….. Καθάρισμα άρχισε…. Σχέδιο κάναμε….. Αύριο να είμαστε γέροι υλικά και πάμε για άλλα…..το ανεβατο είναι δύσκολο αλλά θα το μάθουμε και αυτό …. Τουλάχιστον δεν είναι κάτι που Θα το φάμε στο κεφάλι…. Χαχαχα… . Ακόμη ένα χρήσιμο βίντεο και έρχονται και άλλα και χαίρομαι για αυτό!!!!! Να είσαι καλά αδερφέ!!!!!

  9. Σπύρο καλημέρα!!! Πολύ καλό το βιντεάκι.θα έλεγες ότι η πριόνι κορδέλας κάνει την ίδια δουλειά με έναν σταθερό τροχό κοπής σιδήρου;καλό ξημέρωμα.

  10. Συγχαρητήρια για τα βίντεο. Η τεχνική κολλήματος που μας ειχες δειξει με αναποδη πολικοτητα (τσιμπήδα στο πλυν) που επιφέρει λιγοτερο τρόχισμα της κολλησης , προτείνεται για μια δουλεια σαν κι αυτή? Να κρατα δηλαδή στατικο φορτιο,οπου ειναι το βαρος της ιδιας κατασκευης και να είναι αντοχης?

  11. Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο που διαθέτεις για να μας δώσεις πληροφορίες που στα ελληνικά δεδομένα τολμώ να πω ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τόσο συγκροτημένη και ποιοτική δουλειά.

    Να είσαι Σπύρο.

  12. Σπύρο οι πληροφορίες που δίνεις σε αυτό το βίντεο είναι εξαιρετικά χρήσιμες για την ασφάλεια μας.

    Έχω δεί σε εργοτάξιο να σπάει μέρος από το τροχάκι και να χάνει άνθρωπος το μάτι του.

    Σε ευχαριστούμε για την όμορφη δουλειά που κάνεις και τον ποιοτικό χρόνο που αφιερώνεις για την ομάδα.

  13. Είσαι πολύ δυνατός…..Κάθε βράδυ πριν κοιμηθώ περιμένω τα video σου…..Μας έχεις μάθει τοσααα πολλά κι ακόμα συνεχίζουμε.

    Περιμένω πως και πως video με μια ποιοτική πριονοκορδελα φορητή…Είμαι στο τσακ να πάω να την πάρω….Έχω μεγάλο τροχό κάθετης κοπής που όμως στις 45 μοίρες δεν μου κόβει καλά φάλτσα……

    Να σαι καλά Σπύρο μου….συνέχισε έτσι!!!

    Σε ευχαριστούμε!!!!

  14. Αχ Σπύρο !! Άλλο ένα εξαιρετικό βίντεο. Οι πολυδισκοι υπάρχουν αρκετά χρόνια στην αγορά. Το βίντεο με το σβουρακι είναι εξαιρετική ιδέα. Το περιμένουμε !!! Καλή συνέχεια !!!

  15. Μπράβο Σπύρο πολύ ωραίο βίντεο και η αναφορά σου στους γωνιακούς τροχούς. Δείξε και πώς τοποθετούνται τα παξιμάδια ανάλογα με το είδος του τροχού που χρησιμοποιούμε στους γωνιακούς τροχούς . Ολα καλά !!!! Η πρότασή μου για κοπή σιδήρων είναι : Evolution Rage …………………….. Αντώνης ……….

  16. ποια η διαφορά στο να επιλέξει κανείς πριονοκορδελα αντί σταθερό τροχό που έχει επίσης οδηγό για μοίρες κλπ. Είναι προφανώς και ποιο γρήγορος..

  17. Σπυρο ουτε τροχισμα χωρις προφηλακτηρα ακομα και το grip θελει προφηλακτηρα διοτι μπορει να φυγει κομματι και στον σμυριδοκτροχο εαν τον ακουμπισεις την ωρα που τροχιζεις σε κοβει ανετα. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ!!!! πρωτα η ασφαλεια. καλη συνεχεια!!!!

  18. Φίλε , μιλάμε μ'εχεις "μαγέψει" με το θέμα της ηλεκτροσυγκόλλησης. Απορία. Τα στρατζαριστά , πριν κολλήσουμε , τα καθαρίζουμε με διαλυτικό ή ασετον , για να φύγει αυτή η μαυρίλα;;;;

  19. Δυστυχώς φίλε Σπύρο την έχω πατήσει με δίσκο κοπής. Έκοβα χωρίς προφυλακτήρα και στο τελείωμα έσπασε ο δίσκος,ευτυχώς για καλή μου τύχη το κομμάτι έφυγε προς τα κάτω. Από τότε, ούτε γυαλόχαρτο χωρίς προφυλακτήρα.

  20. Θα μπορούσαμε εμείς οι αρχάριοι να καθαρίζουμε τις άκρες με μια λίμα και περισσότερο χρόνο ώστε να μάθουμε με περισσότερη λεπτομέρεια πόσο πρέπει να φάει ο τροχός το μέταλλο.