? Φράουλα: 7 μυστικά για φύτευση και καλλιέργεια – Τα Μυστικά του Κήπου




Φυτεύουμε φραουλιές και μαθαίνουμε τα μυστικά για να παράγουμε νόστιμες και ζουμερές φράουλες στον κήπο μας ή σε γλάστρα στο μπαλκόνι. Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για φύτευση, τι φροντίδα θέλουν, πώς πολλαπλασιάζονται, κάθε πότε χρειάζονται πότισμα και ποιο είναι το μυστικό για γλυκιά γεύση.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Φράουλα:
Δημιουργία λαχανόκηπου:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#strawberries #gardening #tips

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

25 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μπορω να κρατησω σπορακια και να τα φυτεψω η πρεπει να παρω βλαστο οπως αναφέρεται στο βιντεο??Η συμβουλές σου απιστευες !!

  2. Στην περιπτωση που φυτεψουμε τα φυτα στο χωμα σε υπερυψωμενα σαμαρακια, τι προτεινετε ωστε να μην ακουμπαει ο καρπος στο χωμα;

  3. Ολα, μα όλα τα video σου, είναι καταπληκτικά !!!!!!!!

    Τα λατρεύω!!!!

    Είχα αποφασίσει να τα παρατήσω μετά από ορισμένες αποτυχ. προσπάθειες, αλλά ήρθες εσύ και όλα μπήκαν στην θέση τους.

    Δεν έχω καταλάβει όμως κάτι , έχω αγοράσει 3 φραουλιές (μεγάλων καρπών) και είναι ήδη γεμάτες από πολύ μικρά 10 φραουλάκια και 5 λουλούδια!!!

    Να μήν τις αφήσω να μεγαλώσουν τους καρπους τους??????

    Να αφαιρέσω ΟΛΑ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΙΑ και τα ΦΡΑΟΥΛΑΚΙΑ ?????

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ, ΠΟΛΛΑ – ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 3 ΦΡΑΟΥΛΙΕΣ !!!!!!!!

    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

    ΜΑΙΡΑ

  4. Να σας πω κάτι έχω φραουλια στο μπαλκόνι σε μια ζαρντινιερα και παρατήρησα ότι μόλις βγήκε η πρώτη φράουλα και έπεσα στα πλάγια μαζεύτηκαν αμέσως μυρμήγκια και την έφαγαν τι μπορώ να κάνω για αυτήν την περίπτωση

  5. Πολύ ωραίο το βίντεο και ευχαριστώ πολύ. Θα δοκιμάσω φέτος να βάλω φράουλες αν μας αφήσουν να πάμε έγκαιρα στα χωριά μας. Μια ερώτηση. Το κτήμα μας έχει όχι καλό εννοώ πλούσιο σε θρεπτικά χώμα. Προτιμώ λοιπόν να βάλω παρτέρια σαν τα δικά σου. Από κάτω είναι κλειστό ή ακουμπά ανοιχτό χωρίς πάτωμα δηλαδή στη γη το παρτέρι σου; αν βάλω πάτωμα εγώ πειραζει; Γιατί έχουμε πολλούς τυφλοποντικες λόγω των σταριων που σπερνονται στο διπλανό κτημα. Ευχαριστώ.

  6. Θα μας τρελάνουν τελείως. Δύο βίντεο είδα κι ο ένας λέει βρέχουμε τα φύλλα και ο άλλος λέει όχι. Αδελφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά κουβάρια.

  7. Φιλε μου καλησπερα ,ο μηνας εχει 09-10-2019 θα μπορουσα να φυτεψω φραουλες ?,ειμαι κοαντα σε θαλλασα ( 350μ) και στο βουνο σε υψος 400 μ περιπου ….απο που μπορω να προμηθευτω τα φυτα και με τι χωμα να ξεκινησω ?

  8. Καλησπέρα, φύτεψα πρώτη φορά φράουλες και μετά από 3 εβδομάδες άρχισε να ξεραίνονται τα φύλα. Κάποιος μου είπε πως τα φυτά πρέπει να έχουν μύκητα. Τι μπορώ να κάνω?

  9. Η φραουλια μου εχει κάνει πολλά άνθη θα ήταν προτιμότερο να κόψω κάποια και ας μην ήταν τραβματισμενα ;

  10. Οι φραουλες μπορουν να αναπτηχθουν εαν τις κρεμασω στο φραχτει? Οχι σε ζαρντινιερα αλλα σε κομμενο σωληνα..σαν ημικυκλιο να το πω … στην ουσια να γινει ο σωληνας αυλακι κ να τον κρεμασω στο φραχτη οπως κρεμανε τις ζαρντινιερες… μπορει να αναπτηχθει ετσι??

  11. Απο τον κήπο του γείτονα μπήκαν μέσα στον δικό μου κήπο οι φραουλιες και έτσι δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα ???

  12. Ένα ανθος μιας φραουλιας εχει και αρσενικούς και θηλυκούς (γαμετες ) είναι τελειο (το άνθος) το βίντεο σου πάντως ναι.