? Μεταφύτευση φυτών σε μεγαλύτερη γλάστρα – Τα Μυστικά του Κήπου




Πώς καταλαβαίνουμε ότι ένα φυτό χρειάζεται αλλαγή γλάστρας; Τα φυτά που έχουμε σε γλάστρες, σταδιακά απορροφούν όλα τα θρεπτικά στοιχεία από το χώμα και δημιουργούν πυκνό ριζικό σύστημα που τα δυσκολεύει να ανταπεξέλθουν στις βασικές διεργασίες τους. Στο σημερινό βίντεο θα δούμε ποια εποχή μεταφυτεύουμε, μαζί με χρήσιμες συμβουλές και όλα τα βήματα που ακολουθούμε για μία σωστή μεταφύτευση.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για τη μεταφύτεση σε μεγαλύτερη γλάστρα:

Πώς Επιλέγουμε Γλάστρες:
Πώς Επιλέγουμε Φυτόχωμα:
Μεταφύτευση Γαρδένιας:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#gardening #repotting #plants

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

11 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Προσοχή με αυτά τα μαυροχώματα, ιδανικά να βάζετε αφράτο χώμα γης-χωραφιού και μετά επιφανειακά φυτόχωμα τύρφης με λίπασμα ( όπως συμβαίνει και στο έδαφος έξω στη φύση όπου το επιφανειακό χώμα είναι θρεπτικό και αφήνει στοιχεία προς τη ρίζα…. Πολλά είδη χωμάτων του εμπορίου κατακρατούν μεγάλα ποσοστά υγρασίας στις μεγαλύτερες γλάστρες σαπίζοντας τις ρίζες, το καλοκαίρι "ανάβουν" ενώ αναπτύσεται εύκολα μηλολόνθη που σου διαλύει τη ρίζα του φυτού. Έτσι σκορπάς τα χρήματα σου στα φυτοχώματα τζάμπα!

  2. Καλησπέρα, ευχαριστούμε! Μια ερώτηση: το φυτό πρέπει να είναι φρεσκοποτισμενο ή όσο πιο στεγνό γίνεται? Διαβάζω αντικρουόμενες πληροφορίες ως προς αυτό και θα εκτιμούσα την άποψη σας.