? Αλεξανδρινό, το λουλούδι των Χριστουγέννων – Τα Μυστικά του Κήπου




Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή που συναντάμε παντού το αλεξανδρινό με τα εντυπωσιακά κόκκινα φύλλα. Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για να το στολίσουμε όμορφο και λαμπερό στις γιορτές, καθώς και συμβουλές για την φροντίδα που χρειάζεται ώστε να το διατηρήσουμε στο σπίτι μας όλο το χρόνο!

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Αλεξανδρινό:
Χριστουγεννιάτικα φυτά:
Χριστουγεννιάτικο δέντρο σε γλάστρα:
Λουλούδια που ανθίζουν τον χειμώνα:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#poinsettia #gardening #houseplants

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

18 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλημέρα καί εγώ πρώτη φορά πήρα αλεξανδρινό τις γιορτές πρώτη φορά φέτος που ασχολούμαι με λουλούδια και φυτά και το μεταφύτευσα σε μεγαλύτερη γλάστρα κατευθείαν δεν ξέρω αν ήταν λάθος το έχω σε μια τζαμαρία που έχω έξω από το σπίτι μου που αερίζεται .είναι μέσα Μάρτη έχει όλα τα κόκκινα φύλλα του αλλά τα πράσινα έχουν αρχίσει και χαλάνε δεν έχει πέσει ακόμα τίποτα τι να κάνω; Ευχαριστώ συγχαρητήρια για τα βίντεο που ανεβάζετε και την υπομονή σας

  2. Καλησπέρα έχω δύο αλεξανδρινά από τις γιορτές και έχουν αρχίσει να αναπτύσσονται πολύ και στα φύλλα κοντά αρχίζουν να βγάζουν κλαδιά πρέπει να κάνω κάτι?

  3. Καλημέρα σας και χρόνια πολλά, καλή χρονιά!!! Πολύ ωραίο και κατατοπιστικό το βίντεο σάς!!! Πήρα φέτος πρώτη φορά Αλεξανδρινό, το έβαλα στο σαλόνι μου μπροστά από τη τζαμαρία γιατί είναι το μόνο σημείο που χτυπάει φώς , τα φύλλα του έχουν αρχίσει και τυλίγονται προς τα μέσα και πιθανόν θα πέσουν να το αλλάξω θέση σε πιο σκιερό μέρος ή είναι κάτι φυσιολογικό?

  4. Αντί να τοποθετούμε κάποιο σκουρόχρωμο ύφασμα πάνω στο αλεξανδρινό για να αποκτήσουν τα φύλλα του κόκκινο χρώμα μπορούμε να το τοποθετούμε αυτές τις 12 ώρες σε Ένα σκοτεινό δωμάτιο?

  5. Δεν είμαι γεωπόνος αλλά επειδη έχω ψύχωση με τα συγκεκριμένα φυτά θα σας πω τι κάνω εγω και έχω κρατήσει εδώ και 6-7 χρόνια όλα τα αλεξανδρινά. 1) όταν σας φέρουν ένα τέτοιο φυτό στις γιορτές ξεχάστε το πότισμα γιατί αυτά τα φυτά είναι νέα με μαλακες ρίζες που σαπίζουν εύκολα. 1 ποτήρι νερό μια φορά στις 10 μέρες είναι υπεραρκετό. 2) θα ρίξει τα φύλλα του 100% γιατί είναι φορτσαρισμενο από τα θερμοκήπια με ειδικά φάρμακα. Μην το πετάξετε, δεν έχει πεθάνει. Θα το κρατήσετε μέσα στο σπίτι μέχρι την άνοιξη και θα ξαναρχίσει να βγάζει φυλλαράκια.3) την άνοιξη όταν έχει περάσει πλέον ο κίνδυνος παγωνιάς βγάλτε το στο μπαλκόνι, μεταφυτέψτε το και μέχρι τον Ιούνιο περίπου μην του ρίξετε ούτε λιπάσματα ούτε τιποτα. Πότισμα από Απρίλη μέχρι Ιουνίο 2 ποτήρια νερό την βδομάδα 4) τον Ιούνιο όταν πλέον δείτε ότι έχει αρχίσει να βγάζει πολλά φύλλα θα ξεκινήσετε κανονικό πότισμα όπως στα αλλά φυτά και προγραμμα λίπανσης. 4) εγω από την στιγμή που θα τα βγάλω την άνοιξη έξω δεν πρόκειται να τα ξανά βάλω μέσα γιατί κατά την διάρκεια του καλοκαιριού οι ρίζες ξυλοποιουνται και γίνεται ανθεκτικό σε θερμοκρασίες έως 3-4 βαθμούς Κελσίου. Σε περιοχές με παγωνιές τον Νοέμβρη πάρτε το μέσα στο σπίτι και βάλτε το στο πιο φωτεινό σημείο του δωματίου. 5) Το βασικότερο όλων,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ . Ελεος πια με αυτόν τον μύθο. Είναι φυτό αυτοφυείς του μεξικου που αν δείτε φωτογραφίες εκει γίνεται ολόκληρο δέντρο και το χτυπάει όλη μέρα ο ήλιος. Με λίγα λόγια για να αναπτυχθεί σωστα θέλει συνθήκες μεξικου δηλαδή ζέστη και ξηρασία

  6. Καλησπέρα σας και συγχαρητήρια για τα υπέροχα και κατανοητά βίντεο σας, ήθελα να ρωτήσω πότε μεταφυτεύουμε το Αλεξανδρινό σε μεγαλύτερη γλάστρα και το έχω μέσα στο σπίτι στο σαλόνι μου, έχει κόκκινα φύλλα ακόμα και έχει αρχίσει και βγάζει πολλά μικρά πράσινα φύλλα, πρέπει να κάνω κάτι η το αφήνω όπως είναι; ευχαριστώ πολύ.

  7. Καλημέρα, συγχαρητήρια και για αυτο το video αλλά και συνολικά για την πολυ ποιοτική δουλειά που έχετε κάνει!
    Δυο ερωτήσεις σχτικά με το Αλεξανδρινό: α) Ακόμα το φυτόμου εχει κόκκινα φυλλα και ειναι υγιες κορφολογω ή περιμενω να πεσουν?
    β) το σκέπασμα με μαυρη σακουλα για 12 ωρες γινεται τις απογευματινες ωρες, σωστα?

  8. Το φετινο μας αλεξανδρινο ειναι ακομα γεματο υπεροχα κατακοκκινα λουλουδια κι ας εχουμε μπει ηδη στον Απριλη. Τι πρεπει να κανω ολο το καλοκαιρι που δεν θα εχει πια λουλουδια για να μου ξανανθισει του χρονου, παρακαλω?

  9. Ευχαριστούμε για το βίντεο σας. Εχω μια μικρή γλαστρα σε κασπω και μεραφυτευσα σε μεγαλύτερη, τώρα που είναι Απρίλης, το έβγαλα έξω σε νότια θέση και προστατευμενο από τον αέρα και την άμεση ακτινοβολία. Τι λέτε, έκανα καλά; επίσης είναι καλά να το κλαδεψω στις κορφές του; ευχαριστώ πολύ.

  10. Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστούμε!!
    Μου έφεραν και εμένα μια ποινσέτια στις γιορτές και μόλις την έβγαλα στο μπαλκόνι, αλλά δεν την κλάδεψα. Μπορώ να το κάνω τώρα ή να το αφήσω έτσι;

  11. Μου εχουν φερει ενα τέτοιο φυτό αλλα το χωμα που ειναι φυτεμένο ειναι περιεργο και δεν στεγνώνει. Να του αλλάξω χώμα;