? Αλόη: 9 μυστικά για τη φροντίδα της – Τα Μυστικά του Κήπου




Φυτεύουμε αλόη (Aloe vera), το διάσημο παχύφυτο με τις θεραπευτικές ιδιότητες και μαθαίνουμε τα μυστικά για την καλλιέργεια και τη φροντίδα της. Πώς παίρνουμε το ζελέ από τα φύλλα της, κάθε πότε θέλει πότισμα, πόσο ήλιο χρειάζεται, καθώς επίσης πληροφορορίες για την μεταφύτευση, τον πολλαπλασιασμό και την λίπανσή της.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές.

Καλλιέργεια αλόης:
Αλόη σε γλάστρα:
Μεταφύτευση αλόης:
Φροντίδα παχύφυτων:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#aloe #gardening #tips

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

23 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλησπερα.Που μπορω να βρω γνησια aloe vera barbadensis? Μεγαλο φυτο(3-4 ετων ) για να κανω χρηση το ζελε της στα χερια και τα ποδια μου.

  2. Καλά μιλάμε είσαι μέσα στη χαρά σε συγχερω …. Τέλος πάντον σου μπράβο, αγαπάς αυτό κάνεις και είσαι μέσα στη θετική ενέργεια

    Ερώτηση το κοκκίνισμα των φύλων είναι από κάψιμο ;;;;;;;;;

  3. Εχω μια μεγάλη αλόη 4 χρόνια. Όλα καλά, αλλά τα φυλλα της είναι σταθερά καφέ χρώμα, θα δοκιμάσω και τον σίδηρο που προτείνετε. Αν έχετε κάποια άλλα συμβουλή θα χαιρόμουν να την ακούσω.

  4. θα ήθελα να μου προτείνεται καλλωπιστικά φυτά που κρατούν σχεδόν όλη τη χρονιά γιατί κάποια φυτά είναι πολύ ωραία αλλά κρατούν λίγο ενώ θα ήθελα να βλέπω το σπίτι μου όμορφο όλο το χρόνο

  5. Γεια σας. Έχω κι εγώ μια αλοη εδώ κ τρία χρόνια δεν λέει να μεγαλώσει . Αν κι έχει βγάλει γύρω μικρά νέα φυτά, τα φύλλα της είναι μικροσκοπικά μπροστά στης δικιάς σας. Τι φταίει;

  6. Γειά σας! Εχω μια αλόη που εδώ και λιγο καιρό δεν μου φαίνεται πολύ καλα. Απ όσο βλεπω στο βιντεό σας μαλλον την ενοχλεί ο ήλιος, αλλά η αλόη δεν ειναι φυτό που μεγαλώνει σε ζεστά κλίματα με πολύ ηλιο;
    Επίσης δεν εχει ανθισει , και αναρωτιεμαι αν εκανα κατι ή φταιει που ειναι μεσαιο μέγεθος.
    Επιπλέον, παρατήρησα οτι στο κεντρο της τα φυλλα στην εσωτερική μεριά, εχουν κατι σαν λευκό χνούδι. Πώς μπορώ να το καταπολεμήσω;
    Μήπως θα μπορούσατε να κάνετε ένα βίντεο με τις αρρώστιες που μπορούν να προσβάλλον την αλόη;
    Ευχαριστώ πολυ!!!!!!

  7. Καλημέρα σας!!Δηλαδή εάν έχουμε γίνει καφέ τα φύλλα της γιατί το είχαν σε αρτανα και τώρα δεν το θέλουν και λέω να το πάρω εγώ σε γλάστρα, έχει χαλάσει ? Δεν μπορώ να το σώσω το φυτό?

  8. Πολύ ωραίο το βίντεο και οι πληροφορίες! Μόνο μία μικρή διόρθωση…ότι το άνθος της Aloe Vera είναι κίτρινο! ?? Αυτή η αλόη που έχεις στο βίντεο είναι κάποια άλλη από τα 350 περίπου είδη που υπάρχουν! ???

  9. Καλησπερα έχω μια αλοη ένα χρόνο περίπου μέσα στο σπίτι και πριν 3 μήνες άρχισαν να δημιουργούνται κηλίδες σαν έγκαυμα στα φύλλα της.
    Της άλλαξα θέση και γλάστρα όμως τώρα άρχισαν να στεγνώνουν τα μεγάλα φύλλα της περιμετρικά σαν ξηρασία. Τι φταίει? Ευχαριστώ!

  10. Καλησπέρα! Πολύ ωραίο το βίντεο! Θα ήθελα να μάθω, αν μέσα στο σπίτι πρέπει να έρχεται η αλόη σε επαφή με τον ήλιο ή αρκεί απλά να την τοποθετήσω σε να σημείο που τις πρωινές ώρες είναι φωτεινό χωρίς όμως να την βλέπει ο ήλιος… έχω την αλόη στο παράθυρο μου, ώστε να την βλέπει το φως του ηλίου. Δυστυχώς όμως λόγω έντονου φωτός, έπαθε έγκαυμα στο πάνω μέρος των φύλλων της.

  11. Γειά σας. Σε ένα βίντεο είδα το διάφανο να το αφήνουν πρώτα σε νερό για 12 ωρες για να βγάλει τις τοξινες από μεσα και ύστερα να την χρησιμοποιούν για θεραπεία

  12. πολύ βοηθητικά τα βιντεάκια σας!! Η δικια μας αλόη κάηκε μάλλον από την ηλιοφάνεια! καταφεραμε ομως να κρατήσουμε ένα παρακλάδι, (χωρίς ρίζες όμως) το οποίο το μεταφυτέυσαμε σε ένα γλαστράκι! Τι λέτε, θα τα καταφέρει να βγάλει ρίζες ή θα ξεραθεί τελείως?! ευχαριστω!!