? Ντομάτα: 7 μυστικά για την καλλιέργειά της – Τα Μυστικά του Κήπου


1
1 point



Συμβουλές για να απολαύσουμε τις πιο νόστιμες ντομάτες από τον κήπο μας. Ποιες ποικιλίες επιλέγουμε, τι φροντίδα θέλουν, κάθε πότε χρειάζονται πότισμα και πώς τις προστατεύουμε από ασθένειες και έντομα.

Κείμενα/Παρουσίαση: Κώστας Λιονουδάκης
Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Άρης Μπασιάς
Creative Director: Μιχάλης Κουλιέρης
Παραγωγή: Junipero Digital Media
Μουσική: Alionn

Μάθε περισσότερα για την ντομάτα:
Ντοματίνια:
Ντομάτα σε γλάστρα:
Ντοματίνια σε γλάστρα:
Πώς κρατάμε σπόρο ντομάτας:
Αντιμετώπιση της τούτα:
Αντιμετώπιση ξηρής κορυφής:
Αντιμετώπιση βρωμουσών:
Θειάφι:
Θειοχαλκίνη:
Φυσική Πυρεθρίνη:
Βάκιλος Θουριγγίας:

Ακολούθησε τα Μυστικά του Κήπου:

Website:
Facebook:
Instagram:
Youtube:
Pinterest:

#tomato #organic #gardening

Βίντεο από το κανάλι Τα Μυστικά του Κήπου


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1
1 point

25 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καταπληκτικό.
    Παρόλο που είμαι άσχετος με τα φυτά βλέποντας τα βίντεο σας αρχίζω να "ζηλεύω" και να θέλω να φτιάξω και εγώ λαχανόκηπο.
    Ευχαριστώ.

  2. Πολύ ωραία τα βίντεο σου βοηθούν κ έναν που δεν ξέρει
    Εγώ αυτό που θέλω να ρωτήσω χωρίς τα προληπτικά στάδια και μόνο με κοπριά κ χώμα έχει πιθανότητες να γλιτώσει; Ευχαριστώ

  3. Γειά σας πολυ ωραίο βίντεο ήθελα να σας ρωτήσω όλα αυτά τα προληπτικά βήματα που αναφέρετε από το 1.40 λεπτό κ μετά.. Σε πιο στάδιο ανάπτυξεις τις ντομάτας ξεκινάμε να τα κάνουμε κ για πόσες φορές?(κάθε ποτέ δλδ)

  4. Καλημέρα!! Έμαθα αρκετά πράγματα από τα βίντεο σας! Είμαι ακόμη αρχάρια στην ντομάτα και μου αρέσει να καλλιεργώ κάποιες στις γλαστρουλες μου. Ομως δεν δενουν ολες καρπούς. Τα ανθη πέφτουν ή ξεραινονται. Δεν καταλαβαίνω γιατί. Τις ποτιζω μια φορά τη μερα ή μερα παρα μερα, βαζω λιπασματακι, εχω σκεπάσει το χωμα της γλαστρας με πελετ να μην χτυπάει η ζέστη κατευθείαν το χωμα. Τι κάνω λάθος;

  5. Καλημέρα ευχαριστούμε πολύ για τα βίντεο σου θα ήθελα να ρωτήσω πότισμα στην καρποφορία θέλουν κάθε μέρα ?

  6. Γεια σας έχω μια μικρή λεμονιά η οποία μου κιτρινίζει τα φύλλα της και τα ρίχνει ξέρετε τι πρόβλημα θα μπορούσε να έχει. Σίγουρα χρειάζεται μεταφύτεψη άλλα δεν ξέρω αν αυτός ο λόγος θα μπορούσε να προκαλέσει τόση μεγάλη ζημιά στα φύλλα. Επίσης πολύ ωραίο και περιεκτικό βίντεο !!!

  7. Αν είναι να χρησιμοποιήσουμε τόσα φάρμακα καλύτερα να τις αγοράζουμε γλυτώνουμε και κοπο.. ο κυρίως λόγος που βάζουμε κήπο είναι για να τρώμε κάτι υγειηνο χωρίς φάρμακα… Με τόσα φάρμακα κάνει κήπο οποιοσδήποτε..!!!!

  8. Δεν φυτεύουμε κανονικά την ντομάτα βαθιά να κάνει ρίζα και ο κορμός?Γιατί είδα ότι την φυτέψατε αρκετά ψηλά … Πώς ξέρουμε ποιες είναι οι θαμνώδεις όμως ποικιλίες ?

  9. Μπράβο Κώστα συνέχισε αυτά τα βίντεο μας κάνεις καλό . μαθαίνουμε.και αγαπάμε ακόμα πιο πολύ την γη να είσαι καλά και να σε βλέπουμε και σε άλλα βίντεακια

  10. Μπράβο όπως πάντα…αλλά… Ντομάτες μέσα στης ελιές, δεν υπάρχει κίνδυνος/θάνατος βερτισιλλίωσης??

  11. Συγχαρητήρια ,είσαι από τους λίγους που μέσα σε λίγα λόγια είπες τόσα και βασικά πράγματα.
    Τουντα absoluta ,ένα δύσκολο και πολύ πρόσφατο σχετικά πρόβλημα για την ντομάτα, μας είπες τη λύση,βρωμουσα ,επίσης .Τετρανυχος ….
    Και πάλι μπραβο.

  12. Καλησπέρα.πολυ ωραία βίντεο και ενημερωτικά.να σας ρωτήσω κάτι θα ήθελα σας παρακαλώ.εχουμε βάλει σε τενεκέδες ντομάτες φυτά εδώ και μια εβδομάδα.βλεπω στα κάτω φυλλαράκια κίτρινους λεκέδες στίγματα και ανησυχώ.καποια βοήθεια σας παρακαλώ;ευχαριστώ πολύ

  13. Καλημέρα
    Το πρωί είδα κάτι μαύρα μυγάκια στο κορμό και τα φύλλα
    Μοιάζουν με μικρό
    μυρμήγκι. Τι κάνω;
    Ευχαριστώ

  14. Ότι να ναι το βίντεο,μόνο χημεία βάζει το παληκάρι και επίσης το παν δεν είναι μόνο το χώμα αλλά 1ον από που βρήκαμε τον καρπό που θα φυτεύσουμε, ο νοών νοείτω.Φυσικά καμία αναφορά από τον τυπά για αυτό.