ΥΕΝΕΔ !! Πορφύρα και Αίμα ………1977 -1978 Το θυμάστε ;;…


ΥΕΝΕΔ !! Πορφύρα και Αίμα ………1977 -1978 Το θυμάστε ;;
Περίληψη Πορφύρα και αίμα : Ο έρωτας της αυτοκράτειρας του Βυζαντίου, με έναν στρατηγό που προετοιμάζει επανάσταση εναντίον της. Στην Κωνσταντινούπολη του 1067 μ.χ. ο αυτοκράτωρ Καίσαρ Ιωάννης Δούκας είναι βαριά άρρωστος με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν συνωμοσίες για την διαδοχή, οι οποίες αποδιοργανώνουν το κράτος. Η αυτοκράτειρα Ευδοκία που τον διαδέχεται προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στις δυο κυρίαρχες τάξεις της Βυζαντινής κοινωνίας, τους στρατιωτικούς και τους παλατιανούς.

Ο στρατηγός Ρωμανός, απογοητευμένος από τη στρατιωτική αποδιοργάνωση της χώρας και τις επιθέσεις των Σελτζούκων Τούρκων, προετοιμάζει επανάσταση για την κατάκτηση της εξουσίας. Το κίνημα προσδιορίζεται για την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου. Προηγουμένως συναντάται με την αυτοκράτειρα Ευδοκία, η οποία συγκινείται από το παράστημα και το χαρακτήρα του στρατηγού και τον ερωτεύεται.

Ο Μιχαήλ Ψελλός, αρχηγός των παλατιανών, παρακολουθεί στενά τη δραστηριότητα του Ρωμανού και δίνει στην Αυγούστα, όλες τις αποδείξεις για την ενοχή του στρατηγού. Το δίλημμα είναι μεγάλο, καθώς η αυτοκράτειρα πρέπει να καταδικάσει τον άντρα με τον οποίο είναι ερωτευμένη.

ΥΕΝΕΔ !! Πορφύρα και Αίμα .........1977 -1978 Το θυμάστε ;;... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *