Λικέρ μανταρίνι…

Λικέρ μανταρίνι

Λόγω καταγωγής από τη Χίο και λόγω ονόματος για το περίφημο μανταρίνι της Χίου κατέληξα σε αυτή τη συνταγή. Γίνεται πολύ γευστικό και μυρωδάτο λικεράκι που εμένα μου θυμίζει παιδικά χρόνια μέσα στα περιβόλια της Χίου μας.

Υλικά
για περίπου 1 1/2 λίτρο λικέρ
Τα φλούδια από 2 ώριμα, γερά μανταρίνια, βιολογικά
1 καρφί γαρίφαλο
1 κιλό ζάχαρη
3 νεροπότηρα εκλεκτό τσίπουρο
3-4 μανταρίνια, καθαρισμένα από τα φλούδια και τρυπημένα σε αρκετά σημεία με ένα ξύλο από σουβλάκι

Εκτέλεση
Σε γυάλινο δοχείο που κλείνει ερμητικά βάζουμε τα φλούδια από τα μανταρίνια, το γαρίφαλο, τη ζάχαρη και 1 ποτήρι του νερού τσίπουρο (300 ml). Ρίχνουμε και τα μανταρίνια και κλείνουμε το βάζο.
Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος, δίπλα στο καλοριφέρ π.χ., για 1 μήνα. Τις πρώτες μέρες κουνάμε το βάζο συχνά για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Όταν περάσει ο μήνας στραγγίζουμε το υγρό, το οποίο είναι πολύ γλυκό και προσθέτουμε τσίπουρο. Θα χρειαστούν ακόμα 2 ποτήρια, δηλαδή γύρω στα 600 ml.
Βέβαια, μπορείτε να το προσαρμόσετε στα γούστα σας*.

*Αφαιρείται ή προσθέτετε αλκοόλ ανάλογα με τα γούστα σας …αν το θέλετε πιο γλυκό ή πιο δυνατό στο αλκοόλ.

Λικέρ μανταρίνι... 1


Πηγή