Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι…


Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό βερίκοκα, ζυγισμένα με το κουκούτσι
4 1/2 κουτ. σούπας μέλι (το βρίσκουμε εδώ)
1 1/2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 γυάλινο βάζο 720 ml

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Πλένουμε καλά τα βερίκοκα, τα στεγνώνουμε και βγάζουμε το κουκούτσι τους. Δεν αφαιρούμε τη φλούδα γιατί η φλούδα περιέχει πηκτίνη που χρησιμεύει να πήξει η μαρμελάδα.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα βερίκοκα, το μέλι, το λεμόνι και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά (αν η κουζίνα φτάνει στο 9, γύρω στο 5-6).
Βράζουμε τη μαρμελάδα για 30-40 λεπτά μέχρι να πήξει.
Ανακατεύουμε το μίγμα συχνά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.
Για να καταλάβουμε αν η μαρμελάδα έχει πήξει, βγάζουμε λίγη μαρμελάδα με ένα κουτάλι και τη βάζουμε σε ένα πιατάκι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και χαράζουμε τη μαρμελάδα στη μέση με το δάχτυλό μας. Αν παραμείνει σταθερή χωρίς να ενωθεί ξανά, τότε είναι έτοιμη.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό που βράζει, βάζουμε για λίγα λεπτά το καπάκι από το βάζο που θα βάλουμε τη μαρμελάδα και το αφήνουμε να στεγνώσει.
Γεμίζουμε με την καυτή μαρμελάδα ένα καθαρό γυάλινο βάζο ως επάνω στο χείλος του, κουμπώνουμε το βάζο με το καπάκι και αναποδογυρίζουμε το βάζο.
Αφήνουμε το βάζο στην άκρη να κρυώσει εντελώς. Με αυτή τη διαδικασία δεν χρειάζεται να έχουμε αποστειρώσει πριν τα βάζα μας. Αν θέλουμε ακολουθούμε τη διαδικασία αποστείρωσης με βρασμό ή στον φούρνο.
Μετά το άνοιγμα διατηρείται στο ψυγείο.

Μαρμελάδα βερίκοκο με μέλι... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *