παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή!!!! N1…


παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή!!!! N1

Θα χρειαστείς δύο κούπες καρπούζι κομμένο σε κομμάτια και τέσσερις κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Βάλτα σε ένα μπλέντερ ή μίξερ και χτύπησε τα καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να έχεις έναν πολτό.
Στην συνέχεια, πάρε ένα βαθύ μπολ και βάλε από πάνω το σουρωτήρι, ώστε να περάσεις τον πολτό σου για να μείνει μόνο ο χυμός
Έπειτα, βάλε και πάλι τον χυμό από το καρπούζι μέσα στο μίξερ και πρόσθεσε μια κούπα κρέμα γάλακτος. Ρύθμισε το μίξερ σου στην πιο μεγάλη ταχύτητα που έχει και χτύπα τα υλικά σου για δύο λεπτά, μέχρι να έχει μια λεία επιφάνεια το μείγμα σου.
Το τελευταίο βήμα.. είναι να βάλεις το μείγμα του παγωτού σε ένα μπολ με καπάκι και να το αφήσεις στην κατάψυξη για 12 ώρες.
——————————————-
N2 Παγωτό με κρέμα γάλακτος, γάλα ζαχαρούχο και καρπούζι

Για αυτή την συνταγή θα πρέπει να βράσεις την ίδια ποσότητα καρπουζιού μαζί με μισή κούπα ζάχαρη, ακριβώς όπως θα έκανες αν ήθελες να φτιάξεις ένα ελαφρύ γλυκό του κουταλιού καρπούζι. Ανακάτεψε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να μαλακώσει το καρπούζι και βγάλε το κατσαρολάκι από το μάτι για να κρυώσει το μείγμα.
Το επόμενο βήμα είναι να βάλεις στο μίξερ μία κούπα κρέμα γάλακτος και να την χτυπήσεις για 3 με 4 λεπτά. Πρόσθεσε μισό κουτάκι ζαχαρούχο γάλα και ανακάτεψε απαλά και με ανοδικές κινήσεις μέχρι να γίνει ένα με την κρέμα γάλακτος. Τέλος, πρόσθεσε και 1,5-2 κούπες από το γλυκό καρπούζι και ανακάτεψε και πάλι.
Τώρα το μόνο που μένει είναι να μεταφέρεις το μείγμα σε ένα μπολ και να καλύψεις το πάνω μέρος του με μεμβράνη, ώστε να το βάλεις στην κατάψυξη για 6 με 8 ώρες.

παγωτό καρπούζι χωρίς παγωτομηχανή!!!! N1... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *