Γλυκό κουταλιού καρπούζι…


Γλυκό κουταλιού καρπούζι

Ένα γλυκό που “φωνάζει” καλοκαίρι!!!!

Υλικά
2 κιλά φλούδα καρπουζιού(καθαρισμένη και ζυγισμένη)
4 λεμόνια(θέλουμε το χυμό τους)
2 κιλά ζάχαρη
Μερικά κλαδάκια αρμπαρόριζας
2 κουτ.σ γλυκόζη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την πράσινη εξωτερική φλούδα του καρπουζιού να μείνει μόνο η λευκή σάρκα και αφήνουμε πολύ λίγο από την κόκκινη ψύχα. Το κόβουμε σε μακρουλά κομμάτια και το βάζουμε σε μεγάλη λεκάνη με νερό και λεμόνι να μείνει έτσι 3 με 4 ώρες. Τοποθετούμε ένα βαθύ πιάτο και κάποιο βάρος από πάνω για να είναι βυθισμένο όλο το φρούτο μέσα στο λεμονόνερο.
Το πλένουμε 2 με 3 φορές και αφήνουμε σε σουρωτήρι μισή ώρα να στραγγίξει. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρούτο εναλλάξ σε στρώσεις με τη ζάχαρη.
Ανάβουμε την εστία μας και το βάζουμε πάνω να βράσει και να λιώσει η ζάχαρη, βοηθάμε ανακατεύοντας λίγο με ξύλινη κουτάλα.
Από τη στιγμή του βρασμού μετράμε μισή ώρα και το σβήνουμε.
Το αφήνουμε έτσι να κρυώσει εντελώς και την επόμενη μέρα (24 ώρες) το ξαναβράζουμε για ακόμα μισή ώρα προσθέτοντας την αρμπαρόριζα και προς το τέλος τη γλυκόζη. Ξαφρίζουμε αν χρειάζεται.
Το αποθηκεύουμε ζεστό σε πλυμμένα και αποστειρωμένα βάζα, γυρίζοντας τα ανάποδα για να κλείσουν στεγανά. Όταν ανοίξουμε το βάζο το τοποθετούμε στο ψυγείο. Καλή επιτυχία!!

Γλυκό κουταλιού καρπούζι... 1
Γλυκό κουταλιού καρπούζι... 2
Γλυκό κουταλιού καρπούζι... 3
Γλυκό κουταλιού καρπούζι... 4
Γλυκό κουταλιού καρπούζι... 5


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *