Κυδώνια ψητά Πολίτικα…


Κυδώνια ψητά Πολίτικα
Τι χρειαζόμαστε:
5 κυδώνια
1 λεμόνι
3/4 του κιλού ζάχαρη
3 βανίλιες
1 ξύλο κανέλας
1 φλιτζ. καφέ κονιάκ
Σαντιγί ή παγωτό βανίλια
Λίγη κανέλα για πασπάλισμα.
Πώς το κάνουμε:
Πλένουμε καλά τα κυδώνια να βγει το χνούδι τους (δεν τα ξεφλουδίζουμε) και τα κόβουμε στη μέση καθαρίζοντας τα απ’ τα κουκούτσια τους.
Αλοίφουμε την κομμένη πλευρά με λεμόνι.
Παίρνουμε ένα ταψάκι που να χωράει ίσα ίσα τα κομμένα στη μέση κυδώνια μας,το γεμίζουμε μέχρι τη μέση νερό και διαλύουμε τη ζάχαρη, προσθέτουμε το κονιάκ και τα αρωματικά.
Βάζουμε τα κυδώνια με τη φλούδα προς τα πάνω.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με λίγο απ το σιρόπι τους (αν βλέπουμε ότι μας αρπάζουν τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).
Όταν κρυώσουν τα σερβίρουμε αφού τα γεμίσουμε με σαντιγί ή παγωτό και τα πασπαλίσουμε με λίγη κανέλα.

Κυδώνια ψητά Πολίτικα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *