Τέλειο χειμωνιάτικο γλυκό για τις γιορτές με μήλο και κανέλα, που φτιάχνεται πανεύκολα και με ελάχιστα χρήματα
Υλικά
12 μήλα, τύπου Τριπόλεως
1 κιλό ζάχαρη
Νερό
Ξυλάκι κανέλας
Βανίλια
Σιρόπι ροδιού
2 φύλλα από αρμπαρόριζα
Σαντιγί ή γιαούρτι ή κανέλα (σ.σ. αναλόγως, με τι θέλετε να συνοδεύσετε, το γλυκό σας)
Καθαρίζουμε τα μήλα στο κέντρο.
– Βάζουμε τα μήλα μας σε μία κατσαρόλα, με μεγάλο πάτο.
– Προσθέτουμε ένα ξυλάκι κανέλας και μία βανίλια.
– Τοποθετούμε ένα κιλό ζάχαρη και ενάμιση ποτήρι νερό.
– Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Βράζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας για περίπου δέκα, με δεκαπέντε λεπτά.
– Αφαιρούμε τον αφρό από την κατσαρόλα.
– Αφήνουμε την κατσαρόλα για ένα βράδυ.
– Το πρωί ρίχνουμε σιρόπι ροδιού και δύο φύλλα από αρμπαρόριζα.
– Βράζουμε ξανά την κατσαρόλα έως ότου δέσει το σιρόπι μας.
– Τοποθετούμε στο γλυκό μας για να το συνοδεύσουμε, σαντιγί, γιαούρτι ή κανέλα.
0 Σχόλια