Υπέροχο Γλυκό συκαλάκι- Να τρώει η μάνα και του παιδού να μη δίνει!…


Υπέροχο Γλυκό συκαλάκι- Να τρώει η μάνα και του παιδού να μη δίνει!😄🥰

35 άγρια σύκα
1 κιλό ζάχαρη
2 κσ. γλυκόζη
1 κομμάτι γαλαζόπετρα
1/2 κγ. ξινό
2 βανίλιες
1 κσ. χυμό λεμονιού
Γαρύφαλλα καρφάκια, ξύλο κανέλας, άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Καθαρίζω τα σύκα κόβοντας λίγο το κοτσανάκι τους από πάνω και μ’ ένα μυτερό μαχαιράκι κόβω κάνοντας μια μικρή τρυπούλα και από την κάτω πλευρά τους. Συνεχίζω πλένοντάς τα πολύ καλά.
Βράζω τα σύκα 3 φορές και τ’ αφήνω 10 λεπτά απ’ το σημείο βρασμού. Μετά από κάθε βράσιμο τα ξεπλένω με κρύο νερό. Μετά τον δεύτερο βρασμό διαλύω την γαλαζόπετρα μέσα σε κρύο νερό, προσθέτω τα σύκα και τ’ αφήνω για περίπου 1 ώρα. Μετά τα ξεπλένω πολύ καλά και τα βράζω για τρίτη φορά. Στη συνέχεια με μια οδοντογλυφίδα τρυπάω το σύκο και πιέζω με προσοχή να βγει το νερό. Τα βάζω σε μια πετσέτα αρκετές ώρες, να στραγγίσουν πολύ καλά.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη, το νερό και το ξινό. Μόλις αρχίσει ο βρασμός, περιμένω 10′ και προσθέτω μέσα τα σύκα, αφού πρώτα έχω βάλει σε κάποια από αυτά καρφάκια από γαρύφαλλο (προεραιτικά).
Βράζω το γλυκό για 20′, μετά το αποσύρω απ’ την φωτιά και το αφήνω όλη την νύχτα (για 12 ώρες).
Την άλλη μέρα ρίχνω τη γλυκόζη, το χυμό λεμονιού, τις βανίλιες και τα αμύγδαλα και τα ξαναβράζω, ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Στη συνέχεια αφού έχω αποστειρώσει τα βάζα μου, ρίχνω το γλυκό, το κλείνω καλά με το καπάκι και το γυρνάω ανάποδα μέχρι να κρειώσει πολύ καλά.
Ζεστό βάζο, ζεστό γλυκό!
Καλή επιτυχία! 🌺

Λένα Χριστοπούλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Υπέροχο Γλυκό συκαλάκι- Να τρώει η μάνα και του παιδού να μη δίνει!... 1
Υπέροχο Γλυκό συκαλάκι- Να τρώει η μάνα και του παιδού να μη δίνει!... 2
Υπέροχο Γλυκό συκαλάκι- Να τρώει η μάνα και του παιδού να μη δίνει!... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *