Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητο να υπάρχουν στην διατροφή μας σε καθημερινή βάση


Τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητο να υπάρχουν στην διατροφή μας σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως με ότι έχει επικρατήσει τα προηγούμενα χρόνια, η αλήθεια είναι ότι δεν είναι σωστό να αποκλείουμε όλα τα λιπαρά από την διατροφή μας. Εκτός από τα κακά λιπαρά τα οποία συνδέονται και έχουν ενοχοποιηθεί για πολύ σοβαρές παθήσεις στην υγεία μας όπως παθήσεις της καρδιάς, του κυκλοφορικού συστήματος αλλά και με προβλήματα παχυσαρκίας, υπάρχουν και τα καλά λιπαρά τα οποία είναι πολύ ωφέλιμα και απαραίτητα για την σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Τα καλά λιπαρά λοιπόν όχι μόνο δεν πρέπει να τα αποκλείουμε από την διατροφή μας, αλλά επιβάλλεται να τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση πάντα με μέτρο βέβαια. Άλλωστε το σώμα μας αποτελείται και από λίπος και θα πρέπει να έχουμε λίπος στο σώμα μας σε ποσοστό 20% περίπου του συνολικού βάρους μας. Άρα ο μύθος που λέει ότι πρέπει να διώξουμε όλο το λίπος από το σώμα μας απλά καταρρίπτεται από το γεγονός ότι πρέπει να παίρνουμε λιπαρά από την διατροφή μας αλλά τα καλά λιπαρά. Αυτά και άλλα πολλά θα αναλύσουμε στην συνέχεια του συγκεκριμένου άρθρου έχοντας ως στόχο να σας κάνουμε να κατανοήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο την χρησιμότητα των καλών λιπαρών στην διατροφή μας. Τέλος θα σας πούμε και τρόπους να βάλετε τα λεγόμενα καλά λιπαρά στην καθημερινή σας διατροφή εύκολα.

Τι είναι τα καλά λιπαρά
Τα καλά λιπαρά είναι ο σύμμαχος της σιλουέτας μας αλλά και της γενικότερης υγείας μας. Όσο παράξενο και εάν σας ακούγεται, τα καλά λιπαρά είναι απαραίτητα για να λειτουργεί σωστά ο οργανισμός μας και κατ’ επέκταση να λειτουργούν φυσιολογικά και όλες οι διαδικασίες που εκτελεί όπως η λιποδιάλυση, ο σωστός μεταβολισμός, κ.τ.λ. Επίσης μας βοηθούν να είμαστε υγιείς και δυνατές.

Πιο συγκεκριμένα τρώγοντας καλά λιπαρά (τα οποία ο οργανισμός μας δεν μπορεί να βρει από αλλού αλλά ούτε και να δημιουργήσει μόνος του), μειώνουμε τις πιθανότητες αύξησης βάρους καθώς και την εμφάνιση προβλημάτων μεταβολικού συνδρόμου και παχυσαρκίας. Ταυτόχρονα μειώνουμε τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιολογικών παθήσεων αλλά και αποτρέπουμε να αυξηθεί η κακή χοληστερόλη στο αίμα μας. Αντιθέτως εάν τρώμε καλά λιπαρά μειώνουμε την χοληστερόλη και έχουμε πνευματική διαύγεια αλλά και μεγαλύτερες σωματικές αντοχές και ενέργεια. Έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή πρόληψη καλών λιπαρών οξέων μειώνουν το κακό λίπος στο σώμα μας και σε βάθος χρόνου μας αδυνατίζουν!…Αλεξανδρα Πιτουρα..

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *