Συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο…


Συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο
Το λάδι από σπαθόχορτο είναι ό,τι καλύτερο για τις δερματικές παθήσεις καθώς και για την επούλωση πληγών. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για τα χέρια ή το πρόσωπο αλλά και για τους πόνους ή τις ενοχλήσεις στο στομάχι. Ένα πολύ αποτελεσματικό βότανο.
Υλικά
Άνθη Σπαθόχορτου Κατά βούληση
Ελαιολαδο Μέχρι να καλυφθεί
Λεμονι Ελάχιστο χυμό
Επίσης μπορείς να βάζετε λάδι από σπαθόχορτο στις άκρες των μαλλιών σας για ενυδάτωση και φυσικά στην συνέχεια να το ξεπλένετε με νερό. Όπως καταλαβαίνετε το λάδι από σπαθόχορτο απαιτεί μόλις 3 υλικά, καθόλου κόπο και είναι χρήσιμο για κάθε σπίτι.
Η φύση μας προσφέρει τα πάντα απλόχερα και το σπαθόχορτο είναι ένα από αυτά. Ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες αλλά και πολλές άλλες χρήσεις που με μία απλή αναζήτηση στο internet θα τις μάθετε. Δείτε παρακάτω αυτό το υπέροχο βότανο:
Εκτέλεση
Μαζεύω το Σπαθόχορτο και κρατάμε μόνο τα άνθη του. Πλένουμε τα άνθη καλά και τα βάζουμε σε βάζα. Προσθέτουμε στα βάζα ελαιόλαδο μέχρι να καλυφθούν τα άνθη και ελάχιστο χυμό λεμονιού. Αφήνουμε τα βάζα για 2 με 3 εικοσιτετράωρα στο σπίτι, σε φωτεινό μέρος.
Στην συνέχεια αν θέλουμε τα βγάζουμε και στον ήλιο. Όσο πιο πολύ μένει τόσο πιο πολύ αφήνει το κόκκινο χρώμα. Η εκζύμωση πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον 40 μέρες.
Tips για την συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο
Είναι έτοιμο όταν έχει έντονο κόκκινο χρώμα και συνήθως για να γίνει αυτό μένει 2 μήνες μέσα στο λάδι το Σπαθόχορτο.
Nikol Peters

Συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο... 1
Συνταγή για λάδι από Σπαθόχορτο... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *