Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού….


Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού.
Πολύ αφράτα, νόστιμα και μοσχοβολάνε πορτοκάλι!!
Υλικά
48-50 κουλουράκια
250 γρ. μαργαρίνη
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 αβγά
1 γιαούρτι (εγώ βάζω light 2%)
το χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 κιλό αλεύρι φαρίνα περίπου
2 κ.γ baking powder
κ.γ σόδα μαγειρικής στη μύτη στο
1 κρόκο με λίγο νεράκι για το άλλειμα
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βιτάμ με τη ζάχαρη πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, κατόπιν το γιαούρτι και μετά ρίχνουμε μέσα το χυμό-ξύσμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking και τη σόδα.
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας, τα αλείφουμε με το κρόκο-νερό, τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (μέχρι να ροδίσουν).
Pinakidou Maria

Αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού.... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *