Βιετναμέζικη σαλάτα μυρωδικών με ψητά καρότα και κρεμμύδια…


?Βιετναμέζικη σαλάτα μυρωδικών με ψητά καρότα και κρεμμύδια?
Υλικά
– 2κ.σ. σάλτσα ψαριού
– 1κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
– 1 1/2κ.γλ. ζάχαρη
– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
– 1/2 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη (χωρίς τους σπόρους)
– 1κ.σ. νερό
– 900γρ. καρότα (κατά προτίμηση πολύχρωμα) κομμένα στη μέση κατά μήκος
– 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
– 120γρ. νεροκάρδαμο
– 2φλ. φρέσκα μαλακά μυρωδικά (βασιλικό, δυόσμο, κόλιαντρο και άνηθο)
– 2κ.σ. ψημένα και αλατισμένα φυστίκια χοντροκομμένα
– 1 λάιμ κομμένο στα τέσσερα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το grill σε μέτρια θερμοκρασία. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ψαριού, το ξύδι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, την πιπεριά και το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ψήνουμε τα καρότα και τις ροδέλες κρεμμυδιού, γυρίζοντάς τα μερικές φορές μέχρι να καψαλιστούν και να μαλακώσουν, για 15-20 λεπτά. Μεταφέρουμε τα καρότα στο μπολ με το αρχικό μας μείγμα και ανακατεύουμε. Βάζουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού σε ένα ξύλο κοπής και κόβουμε καθεμία στη μέση. Ξεχωρίζουμε τις ροδέλες και τις ανακατεύουμε μαζί με τα καρότα και το αρχικό μείγμα, προσθέτοντας στο μπολ το νεροκάρδαμο και τα μυρωδικά. Μοιράζουμε τη σαλάτα σε 4 πιάτα. Πασπαλίζουμε με τα φυστίκια και σερβίρουμε αμέσως με τις φέτες του λάιμ. Καλή επιτυχία!

Βιετναμέζικη σαλάτα μυρωδικών με ψητά καρότα και κρεμμύδια... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *