ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ…


ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
Ένα υπέροχο παραδοσιακό γλυκό!!
ΥΛΙΚΑ:
1 συσκευασία φύλλο κρούστας BELLA
250γρ μαργαρίνη BELLA η καλαμποκελαιο
ΚΡΕΜΑ:
2 λίτρα γάλα αμυγδάλου
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
1 Κουταλιά ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
Χυμό από 1 πορτοκάλι
4 κουταλιές νισεστε
3 κάψουλες βανιλιες
5 κουταλιές τής σούπας μαργαρίνη BELLA
Σιρόπι:
700 νερό
700 ζάχαρη
Λίγες σταγόνες λεμόνι
1 ξύλο κανέλας
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ:
Η συνταγή είναι για ένα μεγάλο ταψί φούρνου!
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι μας να κρυώσει.
Αλείφουμε με το λάδι η την μαργαρίνη το ταψί και στρώνουμε τα πρώτα 10 φύλλα κάτω ρίχνοντας λιωμένη μαργαρίνη στο καθένα.Στη συνέχεια σε μία κατσαρόλα βάζουμε γάλα-ζάχαρη-μαργαρινη-βανιλιες, τον χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα να ζεσταθούν και ρίχνουμε σιγά ,σιγά το σιμιγδάλι και το νισεστε (διαλυμένο με 2 κουταλιές νερό) ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να πήξει.Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αδειάζουμε στο ταψί την κρέμα και στρώνουμε ένα ένα τα υπόλοιπα φύλλα από πάνω ρίχνοντας στο καθένα την λιωμένη μαργαρίνη.Τέλος χαράζουμε το γλυκό και περιχυνουμεμε την υπόλοιπη μαργαρίνη, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα η αντιστάσεις στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.Υπολογίστε περίπου μία ώρα.Για το σιρόπι ,ρίχνουμε νερό-ζάχαρη-λεμόνι και το ξύλο κανέλας βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά.Σιροπιαζουμε το γλυκό αμέσως ώστε να είναι ζεστό το γλυκό και κρύο το σιρόπι!Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για λίγη ώρα και σερβίρουμε με κανέλλα.
Πολύ και καλή σάς επιτυχία !!!
Σελίδα μαγειρικής Χριστιανός Γιώργος στο Facebook.

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ... 1
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ... 2
ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.