Γαλόπιτα Τριπολης.
(Γαλατόπιτα χωρις φυλλο)
Μμμμμ μοσχοβόλησε το σπίτι!!
Σε κατσαρολα βαθεια βαζουμε να βρασει:
1 λιτρο γαλα
1 φλ. Ζαχαρη
1 φλ. Σιλιγδαλι ψιλο(οχι γεματο)
2 βανιλιες
Ξυσμα λεμονιου
Ξυλο κανελλας
Και για το τελος αφου δεσει η κρεμα ριχνουμε
3 αυγα μεγαλα χτυπημενα καλα κ
2 μεγαλες κουταλιες βουτυρο φρεσκο.
Σε βουτυρωμένο ταψακι Νο 28 πασπαλιζουμε σιμιγδαλι, ζαχαρη και κανελλα. Ριχνουμε την κρεμα, την ισιωνουμε με μια σπατουλα, πασπαλίζουμε κι απο πανω ζαχαρη και ψηνουμε στο 180-200 για μια ωρα περιπου στην κατω κατω σχαρα.
Σερβίρουμε με εξτρα αχνη αν θελουμε και κανελλα οπωσδήποτε.
Kelly Chroni-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
0 Σχόλια