Ηπειρώτικο πεπέκι…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

Ηπειρώτικο πεπέκι👌
Το πεπέκι είναι μια ηπειρώτικη πίτα χωρίς φύλλο, που φτιάχνεται με αλεύρι, φέτα, αυγά και γιαούρτι. Φτιάχνεται γρήγορα κι εύκολα και συνηθίζεται να ψήνεται σε μεγάλο ταψί για να βγαίνει λεπτή!
Χρόνος ψησίματος: 45 λεπτά

Υλικά❣️
200 γραμμ. αλεύρι μαλακό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι πλήρες (10% λιπαρά)
1/4 (μετράμε με τον κεσέ γιαουρτιού) ελαιόλαδο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
300 γραμμ. φέτα σε τρίμματα ή τριμμένη σε χοντρό τρίφτη

Εκτέλεση❣️
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
2. Σε μία μπασίνα (μπολ μεγάλο) ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και την πάπρικα.
3. Τα ανακατεύουμε με το σύρμα να ενωθούν και προσθέτουμε τη φέτα.
4. Ανακατεύουμε…
5. Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι ή με το χέρι.
6. Σε λαδωμένο και πασπαλισμένο με αλεύρι ταψί νούμερο 36 αδειάζουμε το πεπέκι και το στρώνουμε (την επιφάνεια) με κουτάλι.
7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 180οC, πάνω και κάτω στην τελευταία σχάρα, γύρω στα 45΄, ώσπου να ροδίσει καλά.
8. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα!

Καλή Επιτυχία Σας Εύχομαι ❣️👌

Ηπειρώτικο πεπέκι... 1


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.