Η καλύτερη σπιτική μπουγάτσα με κρέμα…

Η καλύτερη σπιτική μπουγάτσα με κρέμα

ΖΥΜΗ:
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλο αλευρι για πιτες,2 ποτηρια νερο χλιαρο,
4 κ.σ.ζαχαρη,4 κ.σ.ξυδι,4 κ.σ.ελαιολαδο,μισο κ.γ αλατι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τα ζυμωνουμε ολα μαζι και σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα
Στην συνεχεια βαζουμε την ζυμη στον παγκο και την κοβουμε 20 κομματακια

Τα φτιαχνουμε μπαλιτσες και τα ανοιγουμε ολα μικρα φυλλαρακια
Τα 10 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο βουτυρωνοντας τα με μαλακο βουτυρο και τα ανοιγουμε ενα πολυ λεπτο φυλλο

Η ιδια διαδικασια και με τα αλλα 10

ΚΡΕΜΑ:
1 και 1/2 λιτρο γαλα φρεσκο,1 και 1/2 ποτηρι ζαχαρη,1 και 1/2 ποτηρι σιμιγδαλι χοντρο,100 γρ βουτυρο,2 κροκους αυγων,1 βανιλια

Και τελειωνουμε λαδωνουμε το ταψι 30 βαζουμε το ενα φυλλο το ραντιζουμε με λιωμενο βουτυρο ριχνουμε την κρεμα και πανω βαζουμε το αλλο φυλλο το βουτυτωνουμε και στην συνεχεια τυν ψηνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαια σχαρα για 1 ωρα

Μην περιμένεις άλλο! Ήρθε η ώρα να διαλέξεις την επόμενη νόστιμη συνταγή για μπουγάτσα!

Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!” .

Η καλύτερη σπιτική μπουγάτσα με κρέμα... 1


Πηγή