Κέικ γιαουρτιού με σταφίδες και αμύγδαλα…


?Κέικ γιαουρτιού με σταφίδες και αμύγδαλα?
Υλικά
– 4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 1/2φλ. γιαούρτι
– 1/2φλ. ζάχαρη
– 125γρ. λιωμένο βούτυρο
– 3 αυγά
– 1φλ. ξανθές σταφίδες
– 1/2φλ. τριμμένη αμυγδαλόψιχα
– 2κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
– 1κ.γλ. μαγειρική σόδα
– ξύσμα από 2 λεμόνια
– 2 σφηνάκια ρούμι
– άχνη ζάχαρη (για το πασπάλισμα)
– αλεύρι και βούτυρο (για τη φόρμα)
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα, τις σταφίδες, τη αμυγδαλόψιχα, το ξύσμα λεμονιού και τα ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το βούτυρο και το ρούμι. Ενώνουμε τα δύο μείγματα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο περίπου 24 εκ. και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί, και αφού κρυώσει, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη. Καλή επιτυχία!

Κέικ γιαουρτιού με σταφίδες και αμύγδαλα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *