Καρμπονάρα με λιγκουίνι


Καρμπονάρα με λιγκουίνι
Υλικά
500 γρ. λιγκουίνι
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
250 γρ. μπέικον
150 γρ μανιτάρια
4 κρόκους
100 ml κρέμα γάλακτος 35%
1/2 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι ,πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό , βράζουμε τα λιγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και τα μανιτάρια. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μπέικον και έπειτα τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανό το μπέικον. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε με μία κουτάλα 150 ml από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια μας, την παρμεζάνα, πιπέρι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι μας , προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. Είναι σημαντικό να έχουμε τα μακαρόνια ζεστά όταν τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο θα ψηθούν οι κρόκοι. Ρίχνουμε τα ζεστά μακαρόνια μέσα στη σάλτσα με τους κρόκους και ανακατεύουμε καλά.

Καρμπονάρα με λιγκουίνι 1

Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *