Κομπόστα ροδάκινο…


Κομπόστα ροδάκινο

Υλικά
ροδάκινα
2 – 3 κ.σ. ζάχαρη για κάθε βάζο
αρμπαρόριζα ή κανέλα για άρωμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση
Διαλέγουμε σκληρά ροδάκινα για να μη λιώσουν στο βράσιμο.
Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε 8 κομμάτια.
Τα τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σε κάθε βάζο βάζουμε από 2 με 3 κ.σ. ζάχαρη.
Αν θέλουμε αρωματίζουμε με λίγη κανέλα ή αρμπαρόριζα.
Γεμίζουμε τα βάζα με νερό και τα κλείνουμε με τα καπάκια τους που τα έχουμε ήδη βράσει για μερικά λεπτά.
Τοποθετούμε τα βάζα σε βαθιά κατσαρόλα, τη γεμίζουμε νερό τόσο όσο να σκεπαστούν τα βάζα και βράζουμε για 20 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Παρατήρηση : για όσους θέλουν να αποφύγουν την ζάχαρη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ζάχαρη καρύδας, στέβια ή σιρόπι αγαύης!

Βασιλική Σούμπαση Μανουηλίδου-Ελλήνων μαγειρέματα

Κομπόστα ροδάκινο... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.