Κοτόπουλο με ντομάτα, ελιές και πουρέ πατάτας…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

🍗Κοτόπουλο με ντομάτα, ελιές και πουρέ πατάτας🍛
Υλικά
Για το κοτόπουλο:
– 4 στήθη κοτόπουλου με την πέτσα
– 500γρ. ώριμες ντομάτες
– αλεύρι (για το τηγάνισμα)
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
– 100ml. κρασί λευκό
– 200ml. ζωμό κοτόπουλου
– 10 ελιές χωρίς κουκούτσι
– 20γρ. πελτέ ντομάτας
– βασιλικό
– ελαιόλαδο
– αλάτι
– πιπέρι
Για τις πατάτες:
– 500γρ. πατάτες
– μαϊντανό ψιλοκομμένο
– 80γρ. βούτυρο
– αλάτι
– πιπέρι
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και αλευρώνουμε ελαφρώς. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα και από τις δύο μεριές και τα διατηρούμε σκεπασμένα με μεμβράνη σε ένα ταψί. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το σκόρδο για 30 δευτερόλεπτα και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, τον ζωμό, τις ελιές, το αλάτι και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 8 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε στη σάλτσα τα φιλέτα και τα υγρά που έχουν βγάλει στο ταψί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τον βασιλικό ψιλοκομμένο. Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό. Τις στραγγίζουμε και σε ένα μπολ τις σπάμε με ένα πιρούνι όσο είναι ζεστές. Προσθέτουμε το βούτυρο σε κύβους, αλάτι, πιπέρι, τον μαϊντανό και σερβίρουμε. Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βασιλικό με οποιοδήποτε μυρωδικό της αρεσκείας μας. Καλή επιτυχία!

Κοτόπουλο με ντομάτα, ελιές και πουρέ πατάτας... 1


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.