Λαχταριστό αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα…


Λαχταριστό αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα

ΥΛΙΚΑ
1 Αρνίσιο μπουτάκι 2 κιλά
5 σκελίδες Σκόρδο
1 ποτήρι Κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα Δάφνης
1 κλωναράκι Δενδρολίβανο
Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε στραγγίζουμε και αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το λάδι μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Ρίχνουμε το σκόρδο ολόκληρες τις σκελίδες και σβήνουμε με το κρασί.

Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω τη δάφνη, το δενδρολίβανο ένα ποτήρι νερό και το μεταφέρουμε στην γάστρα μαζί με ζουμάκι , κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε στο φούρνο στους 220 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσει το κρέας, περίπου 2 ώρες και ένα τέταρτο, εάν χρειαστεί προσθέτω λίγο ακόμα νεράκι.

Αφού γίνει το κρέας το βγάζουμε από την γάστρα σουρώνουμε τη σάλτσα και την δένουμε με κορν φλάουρ.
Συνοδεύουμε με πατάτες Φούρνου και ρύζι κίτρινο με λαχανικά.
Litsa Kokkoni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Λαχταριστό αρνίσιο μπουτάκι στη γάστρα... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *