Μικρά σουφλέ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια…

Κατεβάστε και μοιραστείτε τη φωτογραφία του άρθρου

🍐Μικρά σουφλέ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια🍮
Υλικά
Για τα αχλάδια:
– 6 μικρά αχλάδια
– 60γρ. μαύρη σοκολάτα
– χυμός ενός λεμονιού
Για το σουφλέ:
– 2 αυγά
– 100γρ. μαύρη σοκολάτα
– 75γρ. βούτυρο και λίγο ακόμα για τις φόρμες
– 40γρ. αλεύρι
– 50γρ. ζάχαρη καστανή
Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 6 στρογγυλές ατομικές φόρμες. Καθαρίζουμε τα αχλάδια από τη φλούδα, κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη βάση για να στέκονται όρθια και με το εργαλείο που αδειάζουμε τα κολοκυθάκια αφαιρούμε το εσωτερικό σκληρό μέρος και τα κουκούτσια, αφήνοντας το σχήμα τους ανέπαφο. Προσοχή δεν κόβουμε τα κοτσάνια. Αλείφουμε τα αχλάδια αμέσως με το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Γεμίζουμε τα κενά με κομμάτια σοκολάτας. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο και κρεμώδες μείγμα. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσοχή, στα μικροκύματα, επιλέγουμε χαμηλή θερμοκρασία και ελέγχουμε συχνά τη σοκολάτα, γιατί καίγεται εύκολα αν παραζεσταθεί. Ρίχνουμε στο μείγμα των αυγών το μείγμα βούτυρο – σοκολάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ανακατεύουμε απαλά ώστε το μείγμα να μη χάσει τον αέρα του. Γεμίζουμε τα φορμάκια μέχρι τη μέση και τοποθετούμε στο κέντρο όρθιο ένα αχλάδι. Δεν βάζουμε πρώτα το αχλάδι και μετά το μείγμα, γιατί θα παιδευτούμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή επιτυχία!

Μικρά σουφλέ σοκολάτας με ολόκληρα αχλάδια... 1


Πηγή

Download and Share the Image
  • Γράψτε ένα σχόλιο. Λάβετε υπόψη ότι όλα τα σχόλια είναι ελεύθερα και η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας ΔΕΝ θα δημοσιευτεί. Ας κάνουμε μια προσωπική και ουσιαστική συζήτηση.