Μπιφτέκια στην σχάρα –…


Μπιφτέκια στην σχάρα –
Τραγανά απέξω, ζουμερά από μέσα!

Υλικά

1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κρεμμύδι τριμμένο
5 γρ. σόδα σκόνη
1 κουταλιά στης σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι κύμινο
½ κουταλάκι πάπρικα
½ ποτήρι νερό
1 φλ.τσαγιού ψωμί τριμμένο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε να φτιάξουμε τα μπιφτέκια μας, βάζοντας σε ένα μπολ το κιμά περασμένο στη μηχανή δύο φορές. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε τη σόδα με μία κουταλιά χυμό λεμονιού. Στη συνέχεια, ρίχνουμε νερό μέχρι τη μέση του ποτηριού, ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο κιμά. Τέλος, ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά μέχρι τα υλικά να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.

Έπειτα, ρίχνουμε το αλάτι, το κύμινο και τη πάπρικα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Προσθέτουμε το τριμμένο ψωμί ζυμώνοντας διαρκώς. Τέλος, βάζουμε το μείγμα σε ένα μικρότερο μπολ, το κλείνουμε και το αφήνουμε στην άκρη.

Παράλληλα, τρίβουμε στο τρίφτη το κρεμμύδι και με ένα μικρό σουρωτήρι πιέζουμε να φύγουν τα υγρά του. Το ρίχνουμε στο μείγμα με το κιμά και ζυμώνουμε πάλι.

Βρέχοντας συνεχώς τα χέρια μας πλάθουμε μπιφτεκάκια και τοποθετούμε σε ένα δίσκο.

Τοποθετούμε στη κουζίνα σε δυνατή φωτιά το σχαροτήγανο.

Μόλις ζεσταθεί αρκετά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Υπολογίστε για το ψήσιμο, περίπου 7 με 8 λεπτά για κάθε πλευρά, αν και κάθε φούρνος διαφέρει.

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπιφτέκια στην σχάρα –... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *