Νηστίσιμο παστίτσιο…


Νηστίσιμο παστίτσιο
Μακαρόνια
200γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
¼ ματσάκι μαϊντανό
Σάλτσα
200γρ. Μανιτάρια πλευρώτους
Η κονσέρβα ντοματάκι τριμμένο
½ κρεμμύδι
2 σκληθρες σκόρδο
¼ ματσάκι μαϊντανό
Μπεσαμέλ
3 κσ ελαιόλαδο
3 κσ ελεύρι
500 ml νερό
1 κύβος λαχανικών
Κύμινο
Κάρυ
Πιπέρι
Αλάτι
Κόβουμε τα μανιτάρια σε μικρά κυβάκια του μισού εκατοστού και ρίχνουμε 1-2 κσ ελαιόλαδο, κάρυ, κόκκινο πιπέρι, σκόρδο σκόνη, μαύρο πιπέρι, αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Τα απλώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-18 λεπτά στις αντιστάσεις στους 200°C (ενδιάμεσα αν θέλετε ανακατέψτε 2-3 φορές). Ο λόγος που τα ψήνουμε έτσι είναι για να φύγει η πολύ υγρασία και να μην είναι γλοιώδη, πράγμα το οποίο δεν αρέσει σε αρκετούς. Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε αλατίζοντάς τα ελαφρά (προσοχή να μην τα κάνετε αλμυρά διότι θα πέσει και η σάλτσα). Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και έναν κύβο λαχανικών, πιπέρι, λίγη ζάχαρη, λίγο αλάτι αν χρειαστεί και αφήνουμε να δέσει. Προς στο τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό. Βάζουμε τα μακαρόνια σε ένα ταψί και ανακατεύουμε με τον μαϊντανό και τα πατάμε με το χέρι να στρώσουν. Ρίχνουμε όλη την σάλτσα επάνω στα μακαρόνια και προσπαθούμε να την ωθήσουμε και προς τα κάτω. Παίρνουμε τα ψημένα μανιτάρια και τα ρίχνουμε ομοιόμορφα πάνω από την σάλτσα. Ήρθε η ώρα για την μπεσαμέλ. Ρίχνουμε το λάδι με το αλεύρι (ρου) και σωτάρουμε για 2-3 λεπτά. Σε δόσεις ρίχνουμε το νερό μαζί με τον κύβο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Βάζουμε αλάτι, κάρυ, πιπέρι και απλώνουμε πάνω από τα μακαρόνια. Ψήνουμε στον αέρα στους 200°C για 30 λεπτά. Καλή όρεξη!

Αναστάσιος Αλιβάνογλου-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Νηστίσιμο παστίτσιο... 2
Νηστίσιμο παστίτσιο... 3


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *