Παραδοσιακοί εργολάβοι! – Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!…


Παραδοσιακοί εργολάβοι! – Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!
Είναι τέλειοι!

Πεθυμήσατε ένα παραδοσιακό γλυκό που πραγματικά είναι πανεύκολο να το φτιάξεις; Οι σύχρονοι το φωνάζουν μακαρόν αλλά οι παλιοί “εργολάβο”! Διαβάστε την πολύ εύκολη συνταγή, συγκεντρώστε τα υλικά και ξεκινήστε να τους φτιάχνετε!

Υλικά:

Για περίπου 35 εργολάβους αμύγδαλα ξεφλουδισμένα:

350 γρ. ζάχαρη: 250 γρ. αλάτι: λίγο εσάνς βανίλιας: 1 κουταλάκι του γλυκού αμύγδαλα ασπρισμένα: 25 αυγά: 2, τα ασπράδια

Εκτέλεση:

Στρώνετε αντικολλητικό χαρτί ή λαδόκολλα σε ένα ταψί.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.

Αλέθετε τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη και το αλάτι στο μίξερ για να αναμειχθούν μεταξύ τους.

Χτυπάτε τα ασπράδια με το μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.

Αδειάζετε το μείγμα των αμυγδάλων σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τη βανίλια.

Κατόπιν προσθέτετε σταδιακά τη μαρέγκα ανακατεύοντας γρήγορα με μια πλαστική σπάτουλα μέχρι να γίνει μια μάζα που στέκεται.

Βρέχετε λίγο τα χέρια σας, παίρνετε μια μικρή ποσότητα σαν καρύδι από το μείγμα και το πλάθετε στρογγυλό ή σαν μισοφέγγαρο.

Τοποθετείτε τους εργολάβους στο ταψί σε απόσταση 3-4 εκατοστών τον ένα από τον άλλο. Στο κέντρο κάθε εργολάβου βυθίζετε ένα αμύγδαλο.

Ψήνετε τους εργολάβους για 17′-20′ περίπου, μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα.

Καλή σας επιτυχία?

Παραδοσιακοί εργολάβοι! - Ή αλλιώς το Ελληνικό μακαρόν!... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *