ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!…


ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!
Μπορεί και φέτος το Πάσχα μας να είναι διαφορετικό αλλά οι μέρες είναι Πασχαλινές!!!!
Προσέχουμε πάρα πολύ τηρούμε τους κανόνες αλλά και τα έθιμα και τις παραδόσεις μας!!!
Έτσι λοιπόν σήμερα ετοίμασα λίγα κουλουράκια , μισή δόση με την ίδια συνταγή που τα φτιάχνω εδώ και χρόνια!!!!Μοσχομύρισε το σπίτι μας βούτυρο, βανίλια και πορτοκάλι!!!!
Τα έφτιαξα λίγο νωρίτερα φέτος,μόνη μου , χωρίς τα λατρεμένα μου μικρά χεράκια να με 《βοηθήσουν 》και τις γλυκές φωνούλες τους να τσακώνονται ποιος έχει πάρει την πιο πολύ ζύμη, για να τα στείλω στα εγγονάκια μας!!Να τα τρώνε και εγώ να χαίρομαι,τραγανά σαν μπισκοτάκια, λιώνουν στο στόμα!!!!!!!Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και περιμένουμε την Ανάσταση του Κυρίου!!!
Υλικά:
700 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο γάλακτος
300 γραμμάρια φυτίνη με φρέσκο βούτυρο γάλακτος
Συνολικά 1000 γραμμάρια βούτυρο ,μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μόνο φρέσκο βούτυρο!!
Τέσσερα και μισό ποτήρια του νερού ζάχαρη άχνη
Έξι αυγά
Βανίλια
Ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι ή ξύσμα λεμονιού, ότι σας αρέσει!!
Ένα ποτηράκι του κρασιού φρέσκο πορτοκάλι χυμό.
Ένα κουταλάκι σόδα
Δύο κουταλάκια γεμάτα μπέικιν πάουντερ
Μισό ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
Δύο κιλά αλεύρι νούμερο δύο, το κόκκινο, το μαλακό, από τα οποία δύο κιλά αφαιρούμε τρείς μεγάλες κουταλιές της σούπας.

Δύο αυγά καλά χτυπημένα για να αλοίψουμε τα κουλουράκια μας πριν τα φουρνίσουμε!!

ΠΩΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ :

Όλα τα υλικά για τα πασχαλινά μας κουλουράκια πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα αφήνουμε στην άκρη!!!
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3 λεπτά να αφρατέψει λίγο, τώρα προσθέτουμε κουταλιά κουταλιά της σούπας τη ζάχαρη. Εξακολουθούμε να χτυπάμε μέχρι να το μείγμα να γίνει πολύ αφράτο!!!!
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά να προλαβαίνει να τα πίνει το μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,τη βανίλια και το κονιάκ . Διαλύουμε τη σόδα στην πορτοκαλάδα και ανακατεύουμε το μείγμα. Ενεργοποιείται η σόδα και αφρίζει. Το ρίχνουμε στον κάδο. Τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι.
Προσοχή από την ώρα που θα μπει το αλεύρι δεν θέλουν πολύ ζύμωμα γιατί μετά σκληραίνουν τα κουλουράκια.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη απαλή και βουτυράτη. Αρκετά ελαστική για να πλάθεται εύκολα, χωρίς να ανοίγει και να σκάει στο πλάσιμο.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σκεπασμένη με πετσέτα για 15 λεπτά.
Στρώνουμε τις λαμαρίνες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C στον αέρα. Πλάθουμε τα κουλουράκια με ότι σχέδιο θέλουμε, τα αλοίφουμε με αυγό και ψήνουμε!!!
Αυτή η δόση βγάζει 5 λαμαρίνες του φούρνου!!!!
Μπορείτε να φτιάξετε τη μισή δόση!!!!Απλά Μοιράστε τα υλικά στη μέση!!!!

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!... 1
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!... 2
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!... 3
ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!!!... 4


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *