Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!…


Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!
Υλικά
Πατάτες Ένα κιλό
Ελαιόλαδο Λίγο
Αλάτι Λίγο
Πιπέρι Λίγο τριμμένο
Πάπρικα Λίγη γλυκιά κόκκινη
Τσίλι Λίγο
Σκόρδο Λίγη σκόνη
Θυμάρι Λίγο τριμμένο
Ρίγανη Λίγη τριμμένη
Φρυγανιά Δύο κουταλιές της σούπας τριμμένη
Πατάτες φούρνου: Εκτέλεση
Για αρχή πρέπει να βράσουμε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για 6 λεπτά και να τις ξεφλουδίσουμε.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, το τσίλι, το σκόρδο το θυμάρι και την ρίγανη.
Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε ελάχιστα βρεγμένες στο μπολ με το λάδι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια έτσι ώστε να καλυφθούν οι πατάτες από το μείγμα μας.
Στη συνέχεια ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε και πάλι.
Λαδώνουμε ένα μικρό πυρέξ ή ένα μικρό ταψί και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τις πατάτες μας σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50-60 λεπτά.
Στα μισά του χρόνου, αφαιρούμε τις πατάτες από τον φούρνο και ανακατεύουμε και πάλι. Σερβίρουμε τις πατάτες όσο είναι ζέστες ακόμη και μπορουμε να τις συνοδεύσουμε με λίγη σος γιαουρτιού!

athensmagazine.gr/

Πεντανόστιμες, τραγανές & πικάντικες πατάτες φούρνου!... 1


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.