Πιροσκί- Είναι πάρα πολύ αφράτα…


Πιροσκί- Είναι πάρα πολύ αφράτα
και δεν ρουφάνε λάδι!

Μισό κιλό αλεύρι γοχ
1 φακελάκι μαγιά
Περίπου 300ml χλιαρό νερό
½ κγ ζάχαρη
½ κγ αλάτι
2 κσ ελαιόλαδο

Ζυμώνω όλα τα υλικά μέχρι να έχω μια μαλακιά ζύμη! Λαδώνω ένα μπολ και αφήνω τη ζύμη να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος. Μόλις είναι έτοιμη χωρίζω σε 20 μπαλάκια – αν θέλετε μπορείτε κ περισσότερα – και αφήνω 5 λεπτά!
Ανοίγω κάθε μπαλάκι με το χέρι μου , βάζω μια κουταλιά γέμιση και κλείνω!
Τηγανίζω σε σπορελαιο , σε μέτρια φωτιά , 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά! *Δεν πρέπει να τα σκεπάζει το λάδι!
Βγάζω σε χαρτί κουζίνας!!!

Για την γέμιση εγώ έβαλα πουρέ πατάτα (3 μεγάλες πατάτες βρασμένες σε κύβο λαχανικών , αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, ζωμό απ’ το νερό που έβρασαν οι πατάτες) ! Μπορείτε να γεμίσετε με φέτα , κιμά , λουκάνικο, ζαμπόν – τυρί , ότι σας αρέσει!

Φωτεινή Δαρδαμάνη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Πιροσκί- Είναι πάρα πολύ αφράτα... 1
Πιροσκί- Είναι πάρα πολύ αφράτα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *