Πουτίγκα ρυζιού με καραμέλα…


Πουτίγκα ρυζιού με καραμέλα ? Υλικά Για την καραμέλα: – 170γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού – 140γρ. ζάχαρη Για την κρέμα: – 700γρ. φρέσκο γάλα πλήρες – 180γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ – 100γρ. ζάχαρη – 300γρ. ρικότα ή ανθότυρο – 4 αυγά Εκτέλεση: Για την καραμέλα: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά, χωρίς να ανακατεύουμε, έως ότου σχηματιστεί μια αρκετά σκούρα καραμέλα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αδειάζουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 22εκ. ή μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με διαστάσεις περίπου 10×30εκ. και την αφήνουμε να κρυώσει. Για την κρέμα: Βράζουμε το ρύζι μέσα στο γάλα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις απορροφηθεί το υγρό και χυλώσει το μείγμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε στο μίξερ ή με το σύρμα τα αυγά με το τυρί ώσπου να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το οποίο ανακατεύουμε με αυτό του ρυζιού. Αδειάζουμε το τελικό μείγμα στο ταψί ή τη φόρμα πάνω από την καραμέλα. Το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγαλύτερο ταψί με νερό (μπεν μαρί, το νερό πρέπει να φτάνει μέχρι τουλάχιστον τα 3/4 του σκεύους όπου έχουμε βάλει το γλυκό). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί ή τη φόρμα από το νερό, αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά και ξεφορμάρουμε, αναποδογυρίζοντας το γλυκό πάνω σε μια πιατέλα. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώστε να κρυώσει καλά η κρέμα. Καλή επιτυχία!

Πουτίγκα ρυζιού με καραμέλα... 2


Πηγή


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published.